Bites & Booze Food Recipes

Lieveheersbeestjes met Jamon Serrano

Liefheersbeestjes marcelineke 300x200 - Lieveheersbeestjes met Jamon SerranoLekker belegde broodjes – ik ben er dol op. Maar van een stokbroodje lieveheersbeestje met Jamon Serrano had ik nog nooit gehoord. Jij?

Natuurlijk gaat het hier niet om een echt lieveheersbeestje. Nee, dit broodje is gemaakt van cherrytomaatjes, zwarte olijfjes en Serranoham. Die van mij was van Campofrio. Een groot succes! Heerlijk tijdens de avondborrel met een glas Spaanse rode wijn. En wie weet brengt het lieveheersbeestje nog geluk… Bijgaand het recept.

Recept Lieveheersbeestjes met Jamon Serrano

Te schattig om op te eten, maar te lekker om te laten liggen!

Wat heb je nodig? * 1 Stokbrood, *1 bakje cherrytomaten, * ½ potje zwarte olijven, * Platte peterselie,* 1 pakje (Campofrio) Jamón Serrano
jamon 20serrano - Lieveheersbeestjes met Jamon Serrano
Bereiden: * Snijd het stokbrood in sneden van 1 cm dik en besmeer ze met roomkaas. * Snijd een plakje Jamón Serrano doormidden en leg het op het stokbroodje. * Halveer het tomaatje overdwars en snijd het voor tweederde in. * Snijd zwarte olijfstukjes van de onderkant en achterkant af. * Snijd van de afgesneden stukjes zeer fijne stippen en plaats deze op de ‘rug’.* Zet de olijf erop en klaar zijn de lieveheersbeestjes. * Garneer met de peterselie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress