Bites & Booze Cocktails & more

Limited Edition Freixenet

freixenet caves big 300x160 - Limited Edition FreixenetAls de zon gaat schijnen, krijg ik altijd zin in bubbels. Een lekkere cava van Freixenet gaat er dan prima in. Deze zomer drinken we die cava uit een Limited Edition fles die slechts in vier landen verkrijgbaar is, waaronder dus Nederland.

 

De zwartmatte flessen met gouden stippen verwijzen naar de polkadots op de jurken van vurige Spaanse flamencodanseressen, een traditie die net zo Spaans is als cava zelf. Cava is voor Spanje wat champagne voor Frankrijk is: mousserende wijn die alleen de naam cava mag dragen als hij van Spaanse bodem komt. De Limited Edition van Freixenet zal top op de paastafel staan.

 frxcordon negronadal 150x300 - Limited Edition Freixenet

 

Vleugje Spaanse vurigheid

De sprankelende wijn in de stijlvolle Limited Edition flessen is Freixenet Cordon Negro, een feestje van delicate aroma’s. Deze brut wijn heeft tonen van peer en groene appel die samen gaan met mediterrane vruchten als perzik, meloen, ananas en een vleugje citrus. De parelende bubbeltjes zijn mooi in balans en de afdronk is licht, maar lang en elegant. Freixenet Cordon Negro voegt een vleugje Spaans temperament toe aan een etentje met vrienden, bij een picknick of als aperitief bij een barbecue. Zeker als hij geschonken wordt uit deze vrolijke en toch stijlvolle fles!

 

Cava: niet zomaar een bubbel

Freixenet is afkomstig uit de Penedès, ten zuidwesten van Barcelona. Ook wel bekend als Cava Country. Het is een landschap van rollende heuvels, omringd door hoge bergtoppen die beschermen tegen koele noordelijke en oostelijke winden. Rijke aarde en veel zonneschijn maken het een perfecte plek om mousserende wijnen te produceren. Cava is een beschermde naam voor de wijn uit deze streek, die volgens dezelfde strikte, traditionele productiemethoden als champagne gemaakt wordt. Voordeel: cava is een stuk aantrekkelijker geprijsd dan de Franse bubbels. De mix van traditionele cavadruiven Macabeo, Xarel·lo en Paradella, de lange rijping en een tweede fermentatie ín de fles zorgen voor een elegante smaak en een mooie, volle pareling. Freixenet staat voor kwaliteit en deze is inmiddels bekroond met vele toonaangevende internationale awards.

 

De liefdesgeschiedenis van Freixenet

Freixenet is feitelijk het resultaat van een Spaanse liefdesgeschiedenis: aan het begin van de twintigste eeuw trouwt Dolores Sala, kind uit een wijnmakersfamilie, met Pedro Ferrer Bosch. Dolores heeft een neus voor wijn maken, Pedro is een ondernemer pur sang. Samen introduceren ze de mousserende wijnen van het huis La Freixenada in de wereld en maken ze de wijn die later bekend zou worden als cava immens populair. Inmiddels wordt het wijnhuis door de nazaten van het paar gerund.

 

www.freixenet.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress