Cocktails & more Design

Mondriaan Wine kunstproject

Mondriaan ART 200x300 - Mondriaan Wine kunstprojectIn samenwerking met diverse musea in Nederland, lanceert het wijnmerk Mondriaan Wine het project Mondriaan Wine loves ART. Het wijnmerk ondersteunt hiermee de kunstsector met diverse projecten. Het eerste project van Mondriaan Wine loves ART wordt georganiseerd in samenwerking met Villa Mondriaan, het Mondriaanhuis en het Gemeentemuseum Den Haag en biedt onder meer de mogelijkheid om gratis – of met een flinke korting – naar het museum te gaan. De bij het project aangesloten musea tonen allemaal het werk van de kunstenaar Piet Mondriaan.
mondriaan art1 300x200 - Mondriaan Wine kunstproject
Speciaal voor het project maakte Mondriaan Wine een icebag met drie stijlvolle, aluminium flesjes wijn. Witte wijn, rode wijn of rosé. Zoals de naam suggereert wordt met het design van het label een speelse verwijzing gemaakt naar de beroemde en zeer gewaardeerde kunstenaar Piet Mondriaan. Naast de toegankelijke kwaliteitswijn, wordt nu met een voucher de toegang tot een museum geboden. Mondriaan Wine houdt van kunst.

Mondriaan Wine loves ART
Bij de oprichting van het merk werd al snel duidelijk dat kunst centraal dient te staan. Het flesje zelf is een klein kunstobject. Het bevat een kwaliteitswijn die zowel thuis als in de horeca gedronken kan worden. Met het project Mondriaan Wine loves ART steunt het merk de kunstsector met als eerste kunstproject de musea waar met name de werken van Piet Mondriaan worden tentoongesteld. De voucher aan de icebag is een zwart/wit foto van de kunstenaar tijdens een soiree in Parijs en voor het project onder andere een toegangsbewijs voor een van de aangesloten musea. Deze foto behoort tot de collectie van Villa Mondriaan. Uit enthousiasme voor het initiatief van Mondriaan Wine heeft de directeur van Villa Mondriaan de foto ter beschikking gesteld. Met het project hopen de musea op een toename in het aantal bezoekers en daarbij nieuwe liefhebbers van het werk van Piet Mondriaan te begroeten.
mondriaan 2 300x269 - Mondriaan Wine kunstproject
Uit de kunst
Mondriaan Wine betreft een kwaliteitswijn, de rosé wijn is een prachtige, lichte rosé afkomstig uit de Provence, de witte wijn een Chardonnay uit de Languedoc en de rode wijn is een Merlot afkomstig uit de Bordeaux. Uit elk flesje schenk je twee glazen wijn. Het aluminium flesje maakt dat de wijn vijf keer zo snel koelt, onbreekbaar en licht van gewicht is. Een uitermate geschikte wijn voor een picknick, een dagje strand of een boottochtje. Het flesje is door zijn trendy design ook heel geschikt voor bars en clubs. Info: www.mondriaanwine.com en http://mondriaanwinelovesart.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress