Cocktails & more

Nationale Mosselweek

Foto Nationale Mosselweek marcelineke 200x300 - Nationale MosselweekVanaf aanstaande zaterdag tot en met 6 september 2015 is het Nationale Mosselweek. Deze week staat volledig in het teken van Zeeuwse mosselen. Op mosselweek.nl is een overzicht te vinden van alle deelnemende restaurants. Meer dan 280 restaurants in heel Nederland doen mee aan de Nationale Mosselweek. Zij serveren een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen. Nog niet aan het watertanden. Dan heb ik een hele grote tip: kijk de betoverende documentaire L’Amour des Moules en mosselen zullen nooit meer hetzelfde zijn!

De Nationale Mosselweek wordt georganiseerd door Het Nederlands Mosselbureau, zij verzorgen de promotie van de Zeeuwse mossel en willen deze in Nederland nog meer bekendheid geven. Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: “Mosselen zijn authentiek en Nederlands, toch worden er in Nederland nog steeds weinig mosselen gegeten. We willen in Nederland de Zeeuwse mossel letterlijk en figuurlijk meer op de kaart krijgen en daarom organiseren we de Nationale Mosselweek. Veel Nederlanders kennen het product niet omdat ze het nog nooit gegeten hebben, ze weten niet dat mosselen eenvoudig en snel te bereiden zijn en er eindeloos mee te variëren is. We roepen iedereen op om deze week lekker Zeeuwse mosselen te gaan eten bij een van de deelnemende restaurants, ga deze zilte lekkernij proeven en laat u verrassen.”
Nationale Mosselweek restaurantmarcelineke 300x200 - Nationale Mosselweek
Mosselweek.nl
Deelnemende restaurants serveren tijdens de mosselweek een mosselgerecht of -menu voor een mooie prijs. Via de Googlemapskaart op mosselweek.nl zie je in een oogopslag alle deelnemende restaurants en het menu wat ze serveren en voor welke prijs. Ook is er een zoekfunctie waarmee je kan zoeken op plaats of regio. Consumenten kunnen via de website mosselweek.nl reserveren, hierbij maken ze kans op een weekendje Zeeland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress