Food Wanna eat out?

Nieuw café-restaurant In de Doelen

marcelineke 300x121 - Nieuw café-restaurant In de DoelenIn augustus gaat voor de Doelen een langgekoesterde wens in vervulling, want dan opent nieuw café-restaurant In de Doelen de deuren. Chef-kok Marco Somer van De Harmonie wordt culinair eindverantwoordelijk. De patron-cuisinier bij De Harmonie, al jaren een van de best aangeschreven restaurants in Rotterdam, gaat de scepter in de Doelen-keuken zwaaien.

Somer combineert straks vanaf eind augustus zijn werk bij De Harmonie met zijn werkzaamheden in de keuken van het nieuwe restaurant In de Doelen. De signatuur van de chef van De Harmonie zal hierbij terug te vinden zijn in de gerechten van het nieuwe café-restaurant.
Marco Somer LRmg 200x300 - Nieuw café-restaurant In de Doelen
Kopsmaken
Marco Somer: “De gerechten worden op een soortgelijke manier opgebouwd als in De Harmonie, waar we steevast werken rondom drie kopsmaken. Alles wat daar aan ingrediënten bij komt, is bedoeld om die drie kopsmaken te versterken. In De Harmonie doen we dat op een andere manier dan In de Doelen, maar altijd met dezelfde passie voor het combineren van smaken en kwaliteit.”

Publiekstrekker
De opening van het nieuwe restaurant is voor de Doelen al jaren een grote wens. Daarom is hard geknokt om het restaurant te realiseren. Anton Vliegenthart, directeur van de Doelen: “Al jaren dromen we bij de Doelen van een mooi, groot restaurant, waar onze bezoekers voor hun concert of evenement relatief snel en op een kwalitatief goed niveau kunnen dineren. Een nieuwe publiekstrekker voor de Doelen en dit deel van het centrum van Rotterdam. In de eigenaren van Dudok en Floor vonden we de zakelijk partners die we zochten. Dat we samen een restaurant van maar liefst duizend vierkante meter op deze plek voor elkaar hebben gekregen, daar ben ik heel trots op.”
Gerecht De Harmonie LR Sanne Dondersmarcelineke 300x200 - Nieuw café-restaurant In de Doelen
Doelenmenu
In de Doelen wordt het Doelenmenu geserveerd, speciaal voor concertbezoekers. Het Doelenmenu is een maandelijks wisselend driegangenmenu, gebaseerd op de topgerechten van De Harmonie. Er is een keuze uit vis, vlees en vegetarisch en er wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale producten en ingrediënten van het seizoen. Naast het menu kan er ook à la carte worden gegeten. De desserts van het Doelenmenu zijn van de hand van patissier Daniëlle Danting, net als de taarten die de hele dag te bestellen zijn. Info: www.dedoelen.nl/doelenmenu of www.facebook.com/indedoelen

 

Foto: © Sanne Donders

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress