Cookbooks Design Food

Nieuw foodmagazine

cover mbm high res - Nieuw foodmagazineNew indie magazine: My Beautiful Mayonnaise
Foodfolly

Op allerlei plekken ter wereld verschijnen kleine, onafhankelijke foodmagazines die zich niets door de wetten van tijdschriften, marketing en lezersonderzoeken laten voorschrijven. Maar waar het slechts om één ding draait: het plezier om met letters, beeld, papier en verhalen aan de slag te gaan. Die magazines, met illustere namen als Put A Egg On It, zijn de helden van gentleman-schrijver Ronald de Nijs en punkschrijver Marjan Ippel. Het Engels/Nederlandstalige My Beautiful Mayonnais is een experimentele ‘foodfolly’ over eten in kunst, literatuur, mode en wetenschap. Voor dit premièrenummer bleven de makers dicht bij zichzelf en dicht bij huis. Foodmemoires wisselen ze af met een verhaal over de kookkunsten van de Franse schrijfster Marguerite Duras, het eetdagboek van een tiener, rituelen, de stamgast, een nostalgist in zijn jaren dertig-keuken en nog veel meer. En er is vanzelfsprekend veel aandacht voor mayonaise. Tegendraads. Precies zoals een folly – zo’n even nutteloos als prachtig bouwwerkje in menige achttiende-eeuwse tuin. Dit alles op papier. Want al kan niemand nog geen uur zonder internet, de tactiele sensatie van echt papier is voor de makers de kers op de taart, de mayonaise op de friet. Info: foodlingobijbel.nl/winkel en talkinfood.nl. Het full-colour magazine kost 5 euro.

 

De makers:
Sinds 2005 verzamelt blogger Ronald de Nijs op Zestz.nl culinair nieuws uit binnen- en buitenland. Foodtrendanalist Marjan Ippel is oprichter van Talkinfood.nl, schrijft voor onder meer ELLE Eten en is auteur van de zojuist bij uitgeverij Kosmos verschenen Foodlingo Bijbel. Natasha Tastachova werkt als zelfstandig grafisch ontwerper en art director. Daarnaast bedenkt Tastachova haar eigen projecten, zoals recent het boek ONGEWILD (groen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress