Cocktails & more Design Food

‘Nieuw’ sterrenrestaurant Amarone

image006mg1 300x87 - ‘Nieuw’ sterrenrestaurant AmaroneAlsof je in een warm bad stapt, dat is het gevoel van het ‘nieuw’ sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam. Warme tonen, zachte materialen en een nieuw lichtplan geven een gevoel van intimiteit en comfort. Een nieuwe bar en een meer opvallende doorkijk naar de keuken zorgen voor de dynamiek die perfect aansluit bij de Meent, de levendige Rotterdamse winkelstraat waaraan Amarone gevestigd is. Voor het ontwerp van het nieuwe interieur tekende Smeele; Ruimte voor Ontwerp. Het bureau is ook verantwoordelijk voor de restyling van de Rotterdamse toprestaurants In Den Rustwat en Parkheuvel.
Amarone 1 LRmg 300x225 - ‘Nieuw’ sterrenrestaurant Amarone

Gastvrijheid en gastronomie vormen de basis van Amarones nieuwe interieur. De bestaande open keuken van Amarone wordt benadrukt door een houten paneelwand die contrasteert met het felle licht en het rvs van de keuken. Een nieuwe bar waar ook aan gegeten kan worden zorgt ook voor meer levendigheid.

Gert Blom Jeroen Smeele en Harrie Baas LRmg 300x226 - ‘Nieuw’ sterrenrestaurant Amarone
Winkelend publiek
Acht jaar geleden opende Amarone de deuren. De lichte interpretatie van de Franse keuken gecombineerd met een ongelooflijke wijncollectie bezorgde het restaurant al snel een Michelinster. Maar na ruim acht jaar was chef-kok en mede-eigenaar Gert Blom uitgekeken op het interieur. Nu sluit dit beter aan op de dynamiek op straat, waarmee het winkelend publiek kan ontdekken dat er ook prima terecht kunt voor een lekkere lunch voor een goed bedrag. Info: www.restaurantamarone.nl en www.smeeleprojecten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress