Cocktails & more Food

Nieuwe pop-up: BAUT ZUID

baut citroenmg 300x200 - Nieuwe pop-up: BAUT ZUIDPop-up restaurant BAUT sluit 31 maart a.s. haar deuren en gaat dit voorjaar en zomer verder op een nieuwe pop-uplocatie: de voormalige garage/showroom van Citroën op het Stadionplein naast het Olympisch stadion. De naam: BAUT ZUID. Het gebouw uit 1930 is ontworpen door architect Jan Wils, die ook het Olympisch Stadion ontwierp. Het iconische witte gebouw ligt naast het monumentale Olympisch Stadion.

baut michielmg 300x200 - Nieuwe pop-up: BAUT ZUIDNa zes maanden zal BAUT definitief sluiten. Chef-kok/eigenaar Michiel van der Eerde keert dan terug naar de huidige locatie op de Wibautstraat met een compleet nieuw restaurantconcept, met een nieuwe naam in een geheel gerenoveerd pand. Michiel: “Dit is echt een superlocatie. Ik vind het waanzinnig dat ik op deze ‘landmark’-locatie tijdelijk BAUT ZUID kan vestigen. De buurt is mijn thuisbasis, ik woon al 25 jaar in Amsterdam-Zuid. Wie kent het pand niet? Het gebouw biedt enorm veel mogelijkheden.”
bautzuid logo2 diap page 001mg 300x211 - Nieuwe pop-up: BAUT ZUIDTot 31 maart kun je nog terecht in BAUT op de Wibautstraat. BAUT sluit af waar het mee begonnen is en biedt de komende tijd louter klassiekers uit het BAUT-repertoire van de afgelopen periode. Denk aan: tataki van tonijn met sambal matta, taglierini-pasta met gebakken paddenstoelen en truffel en tartaar van makreel met enogi-paddenstoel en limoen mayonaise. BAUT ZUID zal naar verwachting medio april open gaan. Info: www.bautamsterdam.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress