Bites & Booze Food

Novello en Truffelazijn uit Toscane

fles donker marcelineke 204x300 - Novello en Truffelazijn uit ToscaneIk zou altijd nog wel eens een olijfproeverij willen meemaken. Op dit moment proef ik namelijk wel duidelijk verschil tussen de flessen die mijn pad kruisen, maar kan ik er uiteindelijk maar bitter weinig over vertellen. Wat ik wel weet, is dat de Novello een bijzondere plek tussen de olijfolies inneemt. En de Novello 2015 is nu te koop bij Oil & Vinegar. In een gelimiteerde oplage van genummerde flessen haalt O&V deze heerlijke olijfolie direct bij de producent Il Boscetto in Toscane. Begin januari verwacht O&V de Biancolilla Novello uit Sicilië, die dan van de tap verkrijgbaar is.

lim ed marcelineke - Novello en Truffelazijn uit Toscane

De Novello, de ‘Beaujolais Primeur’ van de olijfolies, is de eerste olie van de nieuwe oogst. Direct na de eerste pluk worden de olijven koud geperst en direct gebotteld om de verse, rijke aroma’s te vangen. De olie is ongefilterd waardoor deze meestal licht troebel is. De Extra Vergine olie bevat niet meer dan 0,4{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} aan vrije zuren, is rijk aan antioxidanten en vitamine E en is ca. 18 maanden houdbaar. Maar vers uit de pers is deze olie op zijn lekkerst. De Novello 2015 is van uitstekende kwaliteit, groen, grassig en iets milder van smaak dan andere jaren. Heerlijk in koude schotels, puur met een stukje brood of een scheutje over bereide gerechten. De lekkerste tip voor alle cadeaumomenten.

 truffelolijf marcelineke - Novello en Truffelazijn uit Toscane

Truffelfeest
Ik heb wel eens gehoord dat vooral mannen erg gevoelig voor de geur van truffel zijn en het heerlijk vinden. Mij maak je echter ook heel blij met een vleugje. Oil & Vinegar heeft een flink assortiment van truffelolijfolie, -salsa, –pesto, -carpaccio, -risotto, -zout en er zijn zelfs chips met truffelaroma. Deze maand brengt Oil & Vinegar een Limited Edition Truffel Azijn uit Toscane! Een intense balsamico met delicate truffelsmaak. Heerlijk in combinatie met Bonsecco Olijfolie, ideaal voor salades, over gegrild vlees of bij gegrilde groenten. De Truffel Azijn is er alleen in december, in januari is er weer een nieuwe Limited Edition olie of azijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress