Travel

Op reis naar de geschiedenis

148796 Jerusalem - Op reis naar de geschiedenis

Jeruzalem

Hotels in historische steden. Op reis naar de geschiedenis. Bij het uitzoeken van een reisbestemming letten reizigers op verschillende dingen. Een van de dingen die men daarbij belangrijk vindt, is de historische waarde van een stad. Een stad met geschiedenis staat hoog op het wensenlijstje. Hotels.com stelde een top 4 op van steden waarbij de reiziger zich in vroeger tijden waant. Griekenland wordt gezien als de bakermat van de moderne tijd. De eerste vermelding van Athene stamt uit de veertiende eeuw voor Christus. Het beroemdste architectonische monument uit Athene is de Acropolis.

 

Athene

148795 Athene - Op reis naar de geschiedenis

Athene

Echte geschiedenisliefhebbers zouden ook een bezoekje moeten wagen aan Plaka, het oudste gebied van Athene. Jeruzalem is een van de oudste steden ter wereld. De eerste keer dat de stad in de overlevering werd vermeld, was in de vierde eeuw voor Christus. Tegenwoordig is Jeruzalem de moderne en zeer ontwikkelde hoofdstad van Israël, waar prachtige eeuwenoude historische gebouwen te zien zijn. Jeruzalem ’s belangrijkste bezienswaardigheid is de Klaagmuur. Een ander groot historisch gebouw in Jeruzalem is de Heilige Grafkerk.

Praag

148797 Praag - Op reis naar de geschiedenis

Praag

Dit Christelijk heiligdom werd in 325 na Christus gebouwd. Daarnaast is er de Toren van David. Praag, de gouden stad, is al jaren een van de meest toeristische steden van Europa. Dat is te begrijpen, als je kijkt naar het hoge aantal bezienswaardigheden in de stad. Reizigers moeten in ieder geval de Oude Stad niet overslaan, the place to be in Praag.

 

Istanbul

148873 Istanbul - Op reis naar de geschiedenis

Istanbul

Istanbul is Turkijes grootste stad en waarborgt een schat aan historische gebouwen. Een bezoek aan Sultanahmet is de moeite waard; dit grote plein vormt het historisch centrum van Istanbul. Twee beroemde architectonische bouwwerken liggen tegenover elkaar; de Aya Sofia en de Blauwe Moskee.

Info: hotels.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress