Food Recipes

Pastasaus met paprika

Buongiorno! Tijd voor Paprika licht geregeld een recept uit om ouders te helpen om op gemakkelijke wijze een lekker en gezond gerecht op tafel te zetten. Deze week is dat de pastasaus met paprika. Bekijk in de video hoe Claire een vegetarische Italiaanse pastasaus met paprika maakt.
R007 Pastasaus marcelineke 300x200 - Pastasaus met paprika
Ingrediënten voor 4 personen: * 1 courgette, * 1 oranje paprika, * 1 groene paprika, * 1 ui, * 1 teen knoflook, 3 grote trostomaten, 1 venkel, * 3 eetlepels olijfolie, * handje verse basilicum, * zeezout en peper

Bereiding: * Verwarm de oven voor op 200 graden. * Was de groenten en snijd in grove stukken. * Doe alles in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en een beetje zout. * Rooster ongeveer 20 minuten in de oven. * Doe de groenten in een maatbeker, voeg de basilicum toe en pureer tot een saus (Je kunt de saus zo grof of fijn maken als je zelf wilt). * De paprika geeft de saus een extra zoete bite daarnaast kun je zoveel verschillende groenten gebruiken als je zelf wilt. * In een afgesloten pot blijft de saus minimaal drie dagen goed als je iets over hebt (of vries het in).

Snelle variant: * Fruit een uitje met knoflook en een in stukken gesneden paprika, * Voeg een pot tomatensaus toe, * pureer glad.

Bekijk hier hoe Claire een vegetarische Italiaanse pastasaus met paprika maakt:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress