In het kader van mijn samenwerking met Chickslovefood en Céla Vita ontving ik gisteren een pakket met Echte Friet in twee varianten: robuust gesneden en met schil. Patat met schil straalt echt iets landelijks uit voor mijn gevoel, zodat ik heb besloten mijn kinderen met een nostalgisch gerecht te verrassen: patat met paprikapoeder, schnitzel en witte bonen in tomatensaus, een combinatie die ik vroeger wel eens van mijn moeder kreeg geserveerd.
De witte boontjes in tomatensaus vielen een stuk minder in goede aarde dan bij mij, toen ik nog een kind was. De Echte Friet met schil ging er echter goed in. Het vleugje paprikapoeder geeft de patat een nog smakelijker aanzien.
Omdat mijn frituurpan aan vervanging toe is, heb ik een grote pan met zonnebloemolie gevuld en op temperatuur gebracht. Je weet dat de olie heet genoeg is, als je er een frietje indoopt en het begint te borrelen. Eerst twee minuten de frietjes op de hoogste stand gefrituurd, daarna, volgens een tip die had gekregen, ongeveer tien minuten op een wat lagere stand. Zo knapperig waren ze nog nooit! #vivelavita