Food Recipes

Perfect alternatief voor suiker

agave siroopmg - Perfect alternatief voor suikerAgavesiroop lijkt op honing maar wordt onttrokken aan de agaveplant. De siroop vormt in Mexico de basis voor tequila en is 25 procent zoeter dan normale suiker, maar heeft mildere eigenschappen en een lagere glycemische index dan gewone suiker. De energie komt daardoor geleidelijk aan in het lichaam, wat minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel tot gevolg heeft. Agave heeft van nature hoge concentraties fructose en zoetmaker inuline en kan gemakkelijk worden opgelost in water. Daardoor is de siroop bij uitstek geschikt om te worden gebruikt in bakproducten, zuivel en drankjes. Agavesiroop is een honderd procent plantaardig product en daarom ook geschikt voor veganisten. Melvita Agavesiroop (ca. 2,99 euro) biedt dus een perfect alternatief voor suiker. Bijgaand een recept voor Salade met Geitenkaas met Agavesiroop Donker en Rijk.

De donkere agavesiroop heeft een karakteristieke, krachtige smaak en een hoge zoetkracht. Zoals de naam al aangeeft is deze variant rijker van smaak dan de Licht en Mild Agave siroop. De siroop wordt gemaakt van het sap van de biologisch geteelde Agave Tequilana. Info: www.detraayhoning.com

Salade met Geitenkaas met Agavesiroop Donker en Rijk

Nodig: * 160 gr geitenkaas (4 dunne plakken à 40 gram), * 2 eetlepels Melvita Agave Siroop, * 3 eetlepels witte wijnazijn, * 50 gr pijnboompitten/amandelen/cashewnoten, *1 theelepel verse tijm, * ijsbergsla

Bereidingswijze: *Oven voorverwarmen op 150ºC.* Rooster de pijnboompitten/grof gehakte noten in een droge koekenpan op een laag vuur. * Meng de agave en wijnazijn voor de sladressing. * Leg de plakken geitenkaas in een ovenschaal en besprenkel dit rijkelijk met dressing (ongeveer de helft). * Plaats de schaal circa 5 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas zacht wordt. * Snijd de ijsbergsalade in dunne reepjes en verdeel het over vier borden.* Gegratineerde kaas op de ijsbergsalade leggen en strooi verse tijm erover samen met het restant van de dressing.

Serveertip: Een gesneden warm stokbrood met kruidenboter. Aan de salade kan nog naar smaak tomaten, komkommer, sjalotjes etc. worden toegevoegd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress