Food Wanna eat out?

Perfecte eenvoud bij Guliano

image006mg1 300x66 - Perfecte eenvoud bij GulianoIn Rotterdam staan ze letterlijk in de rij voor de Italiaanse broodjes van Guliano en nu kan Den Haag ook komen proeven. Het lunchrestaurant opent een nieuwe filiaal aan de Denneweg. Guliano is een écht Italiaans restaurant, zoals je ze tegenkomt in Brooklyn, New York. Je kunt er terecht voor het allerbeste van de Italiaanse lunchkeuken. Denk aan ovenvers, knapperig brood, superieure vleeswaren, kazen en salades, vergezeld van mooie wijnen. Het geheim schuilt in de perfecte eenvoud van Guliano, de basis van de Italiaanse keuken: eenvoud is perfectie als je de beste ingrediënten gebruikt.

De menukaart ademt pranzo, de Italiaanse familie-lunch. Huisgemaakt Italiaans gehaktbrood, langzaam gegaarde runderrib, rosé gebraden kalfsvlees met een onovertroffen tonijnmayonaise, buffelmozzarella met sappige tomaat en basilicum, een homemade salade van zwarte zomertruffel, mayonaise en scharrelei… Het is alsof je aanschuift bij een echte Italiaanse mama. Inclusief de sfeer, want bij Guliano krijgt iedereen een warm welkom.
Guliano bar LRmg 300x200 - Perfecte eenvoud bij Guliano
Een broodje of een gerecht?
Het is lastig kiezen bij Guliano, want op de kaart staan maar liefst 27 broodjes, waaronder diverse vegetarische varianten. Daarnaast zijn er verschillende gerechten als salades, soepen en desserts. Vooral de broodjes zijn legendarisch, want ze zijn zo rijkelijk belegd dat ze eigenlijk meer een gerecht zijn. Ook bij het afhalen, worden de broodjes zo mooi mogelijk gepresenteerd, op een bord en in een mooi zakje. Maar voor de echte beleving schuif je natuurlijk aan tafel. Guliano Den Haag heeft een olijfgroen interieur dat aangenaam, eigentijds en Italiaans aandoet. Daarnaast heeft het lunchrestaurant een terras aan de levendige Denneweg.
Guliano LRmg 300x200 - Perfecte eenvoud bij Guliano
Ondernemende zusjes
Als twee jonge meisjes hadden Sabine Scheenhouwer en haar zus Tessa Scheenhouwer samen altijd de droom om later een eigen lunchroom te openen. Toen het moment was aangebroken om een studiekeuze te maken, koos Tessa voor een opleiding aan de Hotelschool The Hague, Hospitality Business School. Sabine is Bedrijfskunde gaan studeren. Hub droom zijn ze echter nooit vergeten, want in december 2014 kwamen zij in contact met de ondernemers achter het Guliano concept in Rotterdam. Na een aantal gesprekken besloten de zusjes allebei hun baan op te zeggen en hun langgekoesterde droom werkelijkheid te laten worden. Met haar jarenlange ervaring als marketing manager bij diverse grote bedrijven is Sabine binnen Guliano verantwoordelijk voor de marketing. Tessa neemt de dagelijkse leiding op zich en zorgt ervoor dat er goed wordt gezorgd voor alle gasten. Een mooie combinatie dus. Info: www.guliano.it             

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress