Cocktails & more Food

Pop-up A La Plancha

image002mg1 300x118 - Pop-up A La PlanchaJe komt er natuurlijk om een heerlijk vers visje te eten op één van de mooiste plekken van de stad. Visgerechten spelen altijd de hoofdrol bij A La Plancha, dit jaar mede geïnspireerd door de hippe Peruaanse keuken. Maar het is ook de unieke sfeer die pop-up restaurant A La Plancha tot één van Rotterdams hotspots maakt. Die bijzondere, relaxte ambiance wordt gecreëerd door een bijzondere groep medewerkers, stuk voor stuk geselecteerd op authenticiteit en enthousiasme. Het maakt A La Plancha een plekje in Rotterdam waar echt iedereen zich thuis voelt. Vanaf vandaag gooit pop-up A La Plancha bij mooi weer de vis op de bakplaat.

Het zijn niet per se mensen met een ruime horecaervaring die aan de slag gaan op het terras van pop-up visrestaurant A La Plancha. Neem de zeventigjarige gepensioneerde schipper Peter. Hij zag de posters van het initiatief hangen en solliciteerde. Op mooie dagen is hij als A La Plancha’s geliefde manusje van alles te vinden op het terras, herkenbaar aan zijn zwart leren vestje.
NickSimonisA La Plancha 01mg 300x200 - Pop-up A La Plancha
Eigenheid
Het is het team van A La Plancha niet snel te gek, want diversiteit is juist wat het zoekt. Daarnaast werken ze zoveel mogelijk samen met de buurt en bewoners van het Noordereiland. Enthousiasme en eigenheid zijn belangrijker dan een uitgebreid cv. En dus werken er mensen van divers pluimage: oud en jong, excentriek en doodgewoon, horecatijger en student, uit alle windstreken afkomstig. In totaal bestaat het team uit 50 verschillende medewerkers, want aangezien A La Plancha alleen bij mooi weer de tafels dekt, is het lastig om de huur te betalen van deze baan.

Peruaanse invloeden
De Peruaanse keuken is wereldwijd hot. In Londen en New York schieten Peruaanse restaurants als paddenstoelen de grond uit en twee van de beste restaurants ter wereld zijn gevestigd in de hoofdstad Lima. Alleen Nederland blijft nog een beetje achter, maar dat gaat deze zomer veranderen. A La Plancha maakte zelf een culinaire rondreis door Peru en gaat dit seizoen verschillende Peruaanse gerechten op de kaart zetten.
NickSimonisA La Plancha 03mg 300x200 - Pop-up A La Plancha
Chicha Morada en ceviche
Zo komt er een huisgemaakte Peruaanse limonade Chicha Morada (zelf gemaakt van superfood paarse mais) op de kaart, worden cocktails geschonken van de Peruaanse likeur Pisco en zullen verschillende Peruaanse bijgerechten het menu gaan sieren. Ceviche, rauwe vis die op Peruaanse wijze licht gegaard is in citroensap, stond al op de kaart en is een blijvertje. Zo nu en dan verrast A La Plancha haar gasten met een fruits de mer. Niet Peruaans, wel erg lekker.

Als het weer het toelaat
Voor de vierde keer op rij opent A La Plancha de poorten op het Noordereiland. Geïnspireerd door openluchtrestaurantjes in Spanje en Zuid-Amerika serveert A La Plancha verse vis op een terras dat alleen opent bij (redelijk) mooi weer. A La Plancha communiceert via Twitter en Facebook wanneer de tafels gedekt worden. Het pop-up restaurant aan de Maas vindt duurzaam en maatschappelijk ondernemen belangrijk en werkt daarom nauw samen met lokale partijen zoals bakkerij Fadi’s op het Noordereiland. Info: www.ala-plancha.nl, www.facebook.com/alaplancharotterdam en https://twitter.com/laplancha2

Foto’s: Nick Simonis

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress