Jewelery

Rakhi armband by Jozemiek

 

rakhi balance 100 zijden pull tie vriendschaps armbandmg 300x203 - Rakhi armband by JozemiekMet bewondering voor de prachtige gedachte achter het Hindoestaanse Raksha Bandhan feest, heeft ontwerpster Jozemiek zich laten inspireren tot een bijzondere collectie Rakhi armbanden. De eerdere Rakhi armband heeft een grote metamorfose ondergaan van wikkelband naar een hip pull-tie armbandje.
rakhi balance black by jozemiek dutch design 300x266 - Rakhi armband by Jozemiek
De Rakhi armband by Jozemiek is ontworpen na een heftige en verdrietige periode in haar leven. Ze geloofde dat een vervelende gebeurtenis niet voor niets gebeurt en altijd iets positiefs oplevert. Per toeval kwam ze in aanraking met het Hindoestaanse Raksha Bandhan en was meteen geraakt door deze mooie traditie. Het duurde niet lang voordat ze deze positieve energie had omgezet naar een prachtige collectie armbanden. De eerste collecties Love, Happiness, Wishful & Flow waren allemaal wikkelarmbanden. Sinds dit jaar is daar het hippere pull-tie model Rakhi Balance aan toegevoegd.
rakhi by jozemiek pink flamb 100 zijde wikkelarmbandmg - Rakhi armband by Jozemiek
Pure zijde
Net als de eerdere Rakhi wikkelarmbanden zijn ook de vernieuwde, hippere, Rakhi Balance armbandjes gemaakt van pure zijde. De rakhi balance is te verkrijgen in 8 kleuren zowel in zilver/roségoud en goud plating. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en vertelt iets over de persoonlijkheid van de draagster.
rakhi balance marina blue 100 pure zijdemg - Rakhi armband by Jozemiek
Raksha Bandhan
Jozemiek’s Rakhi armband (ca. € 14,95) is volop geïnspireerd op de Raksha zijden armbanden uit het Hindu geloof. Tijdens het Raksha Bandhan feest, waarbij de familieband en liefde worden geëerd, worden deze wikkelarmbanden aan een dierbare gegeven. Een warme gedachte, een eenvoudig gebaar, maar direct uit het hart. De oorspronkelijke Rakhi is gemaakt van rode en goudkleurige armbanden, die door zussen aan hun broers worden gegeven. Tegenwoordig is het ook gebruikelijk om zo’n armband aan een geliefde of een vriendin te geven. Een fijne manier om te zeggen dat je van iemand houdt, dat je blij bent met die persoon in je leven. Dit is niet zomaar een armbandje, maar een sieraad dat je geeft vanuit je hart en draagt met veel liefde.
rakhi balance by jozemiek 100 zijde armbandjesmg 300x296 - Rakhi armband by Jozemiek
Over Jozemiek
Ontwerpster Jozemiek startte in 2011 haar eigen sieradenlabel en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd merk dat op 250 punten in Nederland, België, Frankrijk én Duitsland wordt verkocht. De sieraden zijn no-nonsense met een wereldse touch. Stoer en vrouwelijk tegelijk. Elke nieuwe collectie krijgt een bepaalde boodschap mee en alle creaties zijn handgemaakt en maatschappelijk verantwoord. Trade is bij Jozemiek Fair. Dat betekent duurzaamheid, eerlijke arbeidsvoorwaarden en veilige producten. De Rakhi armbanden worden verkocht met een kaartje waarop de betekenis is te lezen van de betreffende kleur. Info: www.jozemiek.com.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress