Food Recipes

Recept Libanese man’ouche met za’atar

Libanese Zaatarmg 300x225 - Recept Libanese man’ouche met za’atarKen jij SOUQ al? Arabisch-Mediterraan culinair duo Nadia Zerouali en Merijn Tol lanceren dit eigen kruiden-, smaakmaker- en ingrediëntenmerk samen met delicatessengroothandel Vanilla Venture. Onder de naam SOUQ geven ze kleine lokale leveranciers uit Libanon en Palestina de kans om hun eersteklas ingrediënten op de markt te brengen. En dat is een enorm verschil met wat je nu gewend bent. Hou je vast voor het volgende niveau Arabia in je keuken.
 Yallah habibi. Bijgaand een verrukkelijk recept voor Libanese man’ouche met za’atar. Info: www.nadiaenmerijnsouq.nl.

ZaatarLibanonmg 269x300 - Recept Libanese man’ouche met za’atar

 

Libanese man’ouche met za’atar voor 2-3 personen
(Dit soort sandwiches en brood met za’atar vormt een superontbijt of lunch)

Nodig:
* 250 g bloem, * ½ zakje gist of 5 g verse gist, * zout, * olijfolie, * Libanese za’atar (Nadia & Merijn’s SOUQ)

Bereiden: * Kneed een soepel deeg van de bloem met ca. 1 ½ dl lauwwarm water, gist en wat zout. Wij hebben ook nog wat sumak toegevoegd. * Laat afgedekt op een warme plek ca. een half uur rijzen. * Meng 3 el za’atar met flink wat olijfolie. * Maak kleine bolletjes van het deeg en rol ze uit tot hele dunne cirkels. * Verhit een hete plaat of omgekeerde wok op het vuur en leg de deegcirkels erop. * Keer ze om als 1 kant mooi goudbruin is. * Bestrijk, terwijl je de man’ouche op de plaat laat liggen, 1 kant met het za’atar olijfolie mengsel. * Bak nog 2-3 minuten. * Serveer met labne (uitgelekte hartige yoghurt) met wat extra za’atar erover gestrooid en ingemaakte groente.

(Receptjes by Nadia & Merijn’s SOUQ powered by Vanilla Venture; Receptuur en foodstyling: Nadia Zerouali & Merijn Tol)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress