Cocktails & more Food Wanna eat out?

Rijksmonument is sfeervolle huiskamer

Boterhal-de-Waag-LR-marcelinekeDe Waag was ooit het bruisende middelpunt van Leiden maar werd eigenlijk nog maar nauwelijks gebruikt. Deze zomer is dit rijksmonument een sfeervolle huiskamer. Als vanouds in het levendige hart van de stad. Een plek die aanvoelt als een tweede thuis, waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de glazen nieuwe aanbouw.
Serre-de-Waag-LR-marcelineke
Grote Perzische tapijten, een warm kleurenpalet en een bijzonder lichtplan toveren het statige monument de Waag om in een plek waar het prettig toeven is. Een warme en gezellige huiskamer, zij het een flink uit de kluiten gewassen exemplaar. Een wand vol oude weegschalen verwijzen naar het verleden, toen de Waag het handelscentrum van de stad was en handelaren er hun waar lieten wegen. In het voorste deel van het gebouw zijn de haken nog te zien waar ooit de weegschaal hing. Daarachter liggen de Boterhal met zijn hoge gewelven en de nieuwe aanbouw, een glazen serre waar gasten tussen het groen van de planten zitten en staan aan de statafels bij het raam.
Waaghal-de-Waag-LR-marcelineke
Open keuken
Om de monumentale Waag en Boterhal te ontlasten, werd achter de hoge, gewelfde zaal van de Boterhal een extra gebouw, de serre aangelegd. In deze glazen constructie is onder meer een grote open keuken gevestigd. De glazen serre heeft een eigen ingang aan de Mandemakerssteeg. De contouren van het pand zijn zowel van binnen als van buiten mooi en sfeervol uitgelicht.
image006
Kip in de hoofdrol
Vers gegrilde kip speelt een grote rol in de Waag. Op een Josper houtskooloven worden kippetjes vers gegrild in Franse of Portugese stijl. Daarnaast staan er op de kaart lekkere salades, pasta’s en culinaire klassiekers als een entrecote, gamba’s, saté en een hamburger. Natuurlijk kun je ook gewoon binnenlopen voor een goede kop koffie of thee of een glas bier, want er staan verschillende mooie bieren op de kaart. Op welk moment van de dag je ook binnenkomt, bij de Waag is het goed vertoeven. Info: www.waagleiden.nl of www.facebook.com/waagleiden 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress