Food Recipes

Risotto eet je met een VORK

Risotto Riso Gallo2 - Risotto eet je met een VORKOrk ork ork.. Risotto eet je met een..?
VORK!

En dan ook echt alleen met een vork, geen hulp van lepel of mes. En dat geldt niet alleen voor risotto. Alles wat je zonder mes of lepel kunt eten, eten de Italianen alleen met een vork. Een goede risotto is romig, maar toch stevig. En heel belangrijk: goed vochtig. De combinatie van het fluweelachtige mondgevoel met de al dente structuur van de rijstkorrel is wat een risotto tot zo’n goddelijk gerecht maakt. En dat is belangrijk om in gedachten te houden bij de bereiding. Die overigens helemaal niet zo moeilijk is als velen denken. Risotto van Riso Gallo is verkrijgbaar bij PLUS, Vomar en de grotere filialen van Albert Heijn. Buon appetito! Info: www.risogallo.com

Stap voor stap naar een perfecte risotto:
* Fruit een uitje in een grote pan met een scheutje olijfolie op laag vuur; *Voeg al roerend de risottorijst toe en deze bak mee op een wat hoger vuur. Een paar minuten, niet te lang; *Tijd voor wijn! Giet een flinke scheut droge witte wijn erbij, roer dit goed door en laat de wijn rustig verdampen; *Zet het vuur weer wat lager; *Nu kan de bouillon met kleine scheutjes bij de risotto; *Laat het pruttelen terwijl de rijst de bouillon in zich opneemt; *Dit herhaal je totdat de rijst na een minuut of 30 de al dente status bereikt; *Roer zodra de risotto al dente is wat boter erdoor en eventueel ook nog geraspte Parmezaanse kaas; *Haal de pan van het vuur en leg de deksel erop; *Na tien minuten rusten heb je de perfecte romige en zachte risotto; *Zet overige ingrediënten als groente en vis alvast klaar, zodat ze makkelijk toegevoegd kunnen worden.
Tip van de Italiaan: Neem een groentebouillon bij een risotto met groene asperges, of een visbouillon bij een risotto met mosselen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress