Food

Risotto met zomergroenten én langoustines

Rijstplantenmg 300x194 - Risotto met zomergroenten én langoustinesWij Nederlanders eten gemiddeld slechts eens in de drie weken vis. En dat terwijl je met vis juist zulke heerlijke en gezonde gerechten kunt maken! In Italië̈ weten ze wel beter… Daar genieten ze meer dan wie ook van La Dolce Vita en komt er dus ook veel vaker vis op tafel. Met een mooie, romige risotto bijvoorbeeld.

Risotto maak je het beste met goede risottorijst. Bij de Italianen staat de rijst van Riso Gallo op nummer één. Er zijn geen kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakversterkers aan toegevoegd. Risottoproducten van Riso Gallo zijn in Nederland verkrijgbaar bij PLUS, Vomar en de grotere filialen van Albert Heijn.

Risotto met witte kool garnalenolie en langoustinesmg 200x300 - Risotto met zomergroenten én langoustinesRisotto met langoustines
Risotto mag niet ontbreken bij een diner met vrienden in Italiaanse sferen. Het kost ook nog eens minder bereidingstijd dan veel mensen denken. Binnen 20 minuten schotel je een verrukkelijke risotto voor. En het kan ook gemakkelijk in één pan worden bereid. Combineer risotto met zomergroenten én langoustines van de grill.

Risotto met witte kool, garnalenolie en langoustines

Ingrediënten (4 pers.)
Voor de groentebouillon: * 1 gesneden ui, * 4 worteltjes in stukken, * 5 stengels bleekselderij in stukken, * 50 gram champignons in stukken, * 50 gram geweekte kapucijners, * 2 liter water

Voor de garnalenolie: * 50 gram ongepelde garnalen, * 1 deciliter olijfolie

Voor de wittekoolpuree en koolreepjes: * 200 gram witte kool in stukken, * 1⁄2 deciliter (50 ml) melk, * 1⁄2 deciliter (50 ml) crème fraîche, * 1 eetlepel boter
100 gram witte kool in reepjes 25 gram suiker, * 2 eetlepels witte‐wijnazijn, * 1 deciliter water
Riso Gallo Gran Gallo Arborio Risottorijst 500grammg 227x300 - Risotto met zomergroenten én langoustines
En verder: * olijfolie, * 300 gram Riso Gallo Gran Gallo Arborio Risotto Rijst, * 1 deciliter witte wijn, * 1 eetlepel mascarpone, * 1⁄4 eetlepel gekneusde roze, * peperkorrels, * 4 langoustines, * citroensap, * 2 theelepels citroenrasp, * scarlet cress, * peper en zout

Voorbereiden Groentebouillon:
* Doe de groenten en kapucijners met 2 liter koud water in een pan. * Breng tegen de kook aan en laat minstens 1 uur trekken. * Zeef de bouillon en laat hem tot de helft inkoken, tot 1 liter.

Garnalenolie:
* Verwarm de oven op 130°C. * Rooster de garnalen ongeveer 10 minuten. * Doe ze in een kommetje en schenk er 1 deciliter olijfolie over. * Laat minstens 1 uur intrekken.

Koolpuree:
* Verwarm de oven op 100°C. * Doe de kool met de melk, crème fraîche en boter in een braadzak. * Laat in ca. 1 uur in de oven garen. * Doe de inhoud van de braadzak in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

Koolreepjes:
* Breng 1 deciliter water met de suiker en azijn aan de kook. * Blancheer hierin de koolreepjes. * Laat uitlekken in een vergiet.

Bereiden:
* Bak in 1 eetlepel olijfolie de rijst enkele minuten. * Blus af met de wijn. * Schenk dan al roerend beetje bij beetje de groentebouillon bij de rijst. * Laat de rijst op laag vuur ca. 10 minuten garen, regelmatig omscheppen. * Klop de koolpuree, mascarpone en peperkorrels door de rijst en verwarm nog enkele minuten. * Bak intussen in weinig olie de langoustines in 2 à 3 minuten goudbruin. * Breng de risotto op smaak met zout, peper en citroensap.

Serveren:
* Verdeel de risotto over 4 warme borden. * Besprenkel met garnalenolie en bestrooi met citroenrasp. * Verdeel de langoustines erover. * Garneer met de koolreepjes en scarlet cress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress