Bites & Booze Books Cookbooks Food

Rotterdam Food hotspot # 1 van Nederland

Stadskookboek Rotterdam HR 276x216 - Rotterdam Food hotspot # 1 van NederlandHet kan je haast niet ontgaan zijn dat er van alles aan de hand is in Rotterdam. Lonely Planet verkoos de stad onlangs nog tot een van de ‘must-see’ bestemmingen van 2016. Maar je kunt de stad ook proeven. Vijf redenen waarom Rotterdam food hotspot nr. 1 van Nederland is.

1.) Rotterdam is rijk aan bijzondere restaurants, eethuisjes, lunchzaken en foodfestivals en vrijwel iedere week komt er weer eentje bij.

2.) Rotterdamse chefs zijn nieuwsgierig en niet bang om nieuwe of onbekende ingrediënten en kooktechnieken te gebruiken. Dit voert terug op de traditie van een wereldhaven waar voortdurend van alles en nog wat wordt aangevoerd.

3.) Jonge chefs maken de dienst uit in culinair Rotterdam. Zij hebben geleerd van pioniers, zoals Rob Baris en Daan van der Haven, en sterrenchefs, zoals Cees Helder die met Parkheuvel het eerste driesterrenrestaurant van Nederland had.

4.) De Rotterdamse bevolking telt zo’n 175 nationaliteiten die allemaal hun eigen gewoonten op eetgebied hebben en elkaar daarmee beïnvloeden en inspireren.

5.) De Rotterdamse foodgemeenschap kent elkaar en er bestaan veel vormen van samenwerking die in de eerste plaats het leefklimaat in de stad ten goede moet komen, en daarna pas het eigen belang moeten dienen.

Stadskookboek Rotterdam
In het Stadskookboek Rotterdam (ca. € 24,95) van uitgeverij mo’media nemen foodjournalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. Je ontdekt in hun kielzog de buurtjes en adressen die ertoe doen. Je maakt kennis met de spraakmakende chefs die Rotterdam haar eigenzinnige culinaire smoel bezorgen. En je leert van echte Rotterdammers koken op z’n Rotterdams.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress