Bites & Booze Food

Salad-in-a-jar

65520 pure food glazen pot 1l voorkant Marcelineke 225x300 - Salad-in-a-jarOnlangs belandde ik in het filiaal van Oil & Vinegar aan de Amsterdamse Beethovenstraat en mijn vriendin en ik keken onze ogen uit. Uiteenlopende soorten olijfolie om te proeven en te kopen, azijn in vele varianten en geweldig servies. Vanaf volgende week kun je er ook terecht voor de Salad-in-a-Jar: een mooie, afsluitbare glazen pot van een liter waar je een heerlijke salade in maakt voor één persoon.

ov nicoise rk ei marcelineke 225x300 - Salad-in-a-jar

Oil & Vinegar levert natuurlijk ook recepten. Om te beginnen zijn daar Classic Salad, Ceasar Salad, Salade Niçoise, Pasta Salad, Quinoa Salad en de Springtime Salad die exclusief voor Salad-in-a-Jar is ontwikkeld door Angélique Schmeinck, een van de bekendste vrouwelijke sterrenkoks van Nederland. Meer recepten volgen.

ov pasta salade editorial marcelineke 300x225 - Salad-in-a-jar

Salades-to-go
Wil jij wat rustiger aandoen met koolhydraten en meer aandacht besteden aan een gezond voedingspatroon? Daarbij horen verse groenten, fruit en peulvruchten. Dat lukt vanaf nu moeiteloos, want je maakt gewoon zelf dagelijks een gezonde salade om mee te nemen naar het werk, naar de sportschool of op reis. Deze bereide salades-to-go kun je ‘s avonds klaarmaken en in de koelkast zetten om de volgende dag eenvoudig mee te nemen. Als je de juiste werkwijze aanhoudt.

ov pasta salade rk 1 marcelineke 225x300 - Salad-in-a-jar

The making of…
Zin in een lekkere salade? Snuffel in de koelkast, kijk wat je aan groentes, ei, kaas of vleeswaar in huis hebt en kies er peulvruchten of quinoa bij of wat seizoensfruit; alles waarmee je een salade kunt samenstellen. Maak dan de dressing en doe die als eerste in de Pure Food Inside pot (ca. € 2,95), die exclusief voor Oil & Vinegar is ontworpen. Daarmee zorg je ervoor dat de overige ingrediënten niet vochtig worden. De tweede laag maak je met harde ingrediënten, zoals stevige granen of rauwkost, zodat deze de fijnere ingrediënten beschermt tegen week worden. Voeg als derde laag naar wens bijvoorbeeld fruit, kip, olijven, tonijn, tomaat, hardgekookt ei of avocado toe. Eindig met een laag sla en sluit de vaatwasbestendige pot af met de deksel. Bewaar de afgesloten pot in de koelkast. Ben je toe aan de lunch, keer je Salad-in-a-Jar dan om boven een bord en Enjoy!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress