Bites & Booze Cocktails & more Food

Food pairing: schat aan bier- en spijscombinaties

Producten marcelineke 300x213 - Food pairing: schat aan bier- en spijscombinatiesDe foodwereld heeft er een culinaire parel bij: delicatessezaak HOOP doet Eten in Zaandijk. Een walhalla voor iedereen die dol is op authentiek bier én lekker lokaal en regionaal eten. Met het openen van de deuren lanceert HOOP een geheel nieuw conceptBeer & Food pairing, wat een schat aan bier- en spijscombinaties heeft opgeleverd. Het is de eerste winkel in Nederland waar ambachtelijke streekproducten mét zelf gebrouwen bier gouden combinaties worden.

Winkel binnen marcelineke 300x211 - Food pairing: schat aan bier- en spijscombinaties

 

De winkel maakt onderdeel uit van een totaalconcept met een gloednieuw bierbrouwerij, restaurant en delicatessenwinkel. Het openslaan van de deuren betekent de aftrap van een kersvers culinair concept: Beer & Food pairing, waarbij het allemaal draait om de ultieme smaakbeleving. Olga Biere is verantwoordelijk voor de winkel: “Bier in combinatie met bijzondere delicatessen maakt de smaakervaring nog rijker. Combineren met wijn is de gewoonste zaak van de wereld, dus waarom niet met bier?” Verspreid door de winkel ontdek je welke streekproducten de perfecte match vormen met de ambachtelijk gebrouwen bieren. Zoals een gedroogd fenegriek worstje van de eigen huisslager met een mespuntje Zaanse cacao sambal en een donker en volmoutige Saense Stout. Of een Olde Remeker, een ambachtelijke boerenkaas met een frisse Saens Blond bier.

 Winkel met logo marcelineke 250x300 - Food pairing: schat aan bier- en spijscombinaties

Pittoresk

De winkel, nieuw maar gebouwd in originele Zaanse houtbouw, ligt in het hart van het pittoresk Zaandijk, vlakbij de Zaanse Schans. Bezoekers uit de hele wereld komen om de houten huisjes, molens en de ambachtelijke producten die het gebied rijk is te ontdekken. De mensen lopen langs de molens op de dijk, steken via het voetveer de Zaan over en komen zo langs de zeventiende en achttiende eeuwse koopmanshuizen op de Lagedijk, waar ook de winkel is te vinden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress