Food

Spaanse delicatessen

belloterra jamon bellota marcelineke - Spaanse delicatessenHet is de droom van veel ondernemers: werken vanuit het buitenland. De Belgische webwinkeleigenaar Dirk Tibax maakte deze droom waar en runt zijn webshop met typisch Spaanse producten sinds kort vanuit het zonnige Andalusië. En niet zonder resultaat. Shopandalucia is een begrip onder de liefhebbers van deze mooie Spaanse streek.
CremaJamonIbericoBelloterra marcelineke 300x154 - Spaanse delicatessen
Na jarenlang als banketbakker en salesmanager te hebben gewerkt, was de 53 jarige webwinkelier toe aan een nieuwe uitdaging. Zijn droom was om te emigreren naar de Zuid-Spaanse regio Andalusië, waar hij al meer dan dertig jaar op vakantie ging. Aangespoord door zijn passie voor deze streek en de interesse in de geweldige culinaire producten die zij voortbrengt besloot hij om deze typisch Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een jaar later werd de webwinkel, Shopandalucia, gelanceerd. Nu, twee jaar later, runt Dirk de webwinkel vanaf zijn droomlocatie in Andalusië.
mermelada mango hr marcelineke - Spaanse delicatessen
Verser kan niet
Ook voor ons heeft het verhuizen van de webwinkel voordelen. De verzendkosten zijn laag, hoewel nu vanuit Andalusië verzonden wordt. Bovendien zijn alle Spaanse delicatessen altijd op voorraad en worden ze direct vanaf de bron verzonden. Verser kan niet. Dirk: “We hadden de producten ook vanuit de Benelux kunnen versturen, maar door vanuit Andalusië te verzenden, zijn de condities optimaal en ligt de voorraad niet in een magazijn in Nederland of Vlaanderen te wachten. We bieden uitsluitend de beste kwaliteit.”
basilippo aceite ecologico hr marcelineke 200x300 - Spaanse delicatessen
Spaanse ham van topkwaliteit
Een van de topproducten van Shopandalucia zijn de Spaanse hammen Ibérico Bellota. Deze worden ingekocht bij een bedrijf ten noorden van Cordoba in Los Pedroches. Deze streek heeft talrijke eikenbossen waar de varkens vrij rondlopen en zich voeden met eikels. Dit geeft de ham een superieure smaak en kwaliteit, waarmee wereldwijd al vele gouden medailles gewonnen zijn. Ibérico Bellota ham heeft 36 tot veertig maanden gerijpt en heeft een zachte textuur. Hierdoor is de ham veel smaakvoller dan bijvoorbeeld een serranoham. Deze Spaanse delicatesse is heerlijk bij de borrel of om te verwerken in een gerecht.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress