Fashion Marcy Goes Green

Tijd voor fairtrade vilten sloffen

vilten baby laarsjes marcelineke 300x245 - Tijd voor fairtrade vilten sloffenIk weet niet hoe het met jouw voeten is gesteld, maar die van mij zijn ‘s winters altijd ijskoud! Op de bank liggen ze lekker warm onder een kussen maar sokken alleen houden ze niet warm als ik snel even iets uit de keuken wil pakken. Kortom: het is weer tijd voor sloffen. En er is goed nieuwes voor alle mensen met koude voeten en wintertenen want met de nieuwe modellen fairtrade vilten sloffen van esgii voor dames, heren, kinderen en baby’s zijn koude voeten verleden tijd.
vilten damesslof heart mule marcelineke 300x200 - Tijd voor fairtrade vilten sloffen
De sloffen van esgii worden in Mongolië met de hand gemaakt, waardoor ze allemaal uniek zijn. Per dag worden er ongeveer twee paar sloffen gemaakt. In het begin waren dit alleen sloffen voor dames en heren en vorig jaar werd dit uitgebreid met kindersloffen. Dit jaar zijn er nieuwe modellen opgenomen en daarnaast zijn schattige vilten babylaarsjes (€ 35,95) aan de collectie toegevoegd. Verkrijgbaar in grijs met veters in de kleuren wit, roze of blauw.
vilten damesslof high boots blue marcelineke - Tijd voor fairtrade vilten sloffen
Nieuwe modellen
Een van de nieuwe modellen is de Nature and Pink (€ 54,95) voor dames. Deze slipper heeft een hippe roze binnenkant en een losse inlegzool voor een nog betere pasvorm. De High Boots Blue (€ 46,95) is vernieuwd. Deze is verkrijgbaar in een opvallende blauwe kleur en heeft een andere sluiting dan de bestaande modellen. Voor heren is er de Comfort Green (€ 67,95) slof, met een extra dikke zool die zorgt voor vering en waardoor het voelt alsof je op wolken loopt. Ook zijn er fijne inlegzooltjes ontworpen om de sloffen nog meer warmte, steun en comfort te geven. De zooltjes zijn verkrijgbaar in maat 37 t/m 48.
vilten herenslof comfort green marcelineke - Tijd voor fairtrade vilten sloffen
Eerlijk en duurzaam
Vilten sloffen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere sloffen. Ze zijn van natuurlijke wol gemaakt, waardoor ze licht van gewicht zijn, soepel en zacht aanvoelen. Ze zitten comfortabel, vormen zich naar de voeten en reguleren de lichaamstemperatuur. Hierdoor ontspannen de voeten zich; fijn na een drukke dag. De sloffen van esgii worden fairtrade en met de hand gemaakt in Mongolië. Eerlijke producten die met aandacht en zorg voor mens, milieu en dier geproduceerd worden, voor een eerlijke prijs.
vilten herenslof high boots brown marcelineke1 - Tijd voor fairtrade vilten sloffen
Over esgii
Esgii is in 2009 ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië toen de oprichters in contact kwamen met de lokale bevolking die viltproducten maakte. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. Inmiddels werkt esgii samen met meerdere kleine Fairtrade-organisaties en worden producten ook rechtstreeks ingekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress