Make your home your own

Trendy zomerterras

Passiebloem 07 WEBmg 300x196 - Trendy zomerterrasMei is dé maand om je terras klaar te maken voor een zinderende zomer. De plant die op het trendy zomerterras niet mag ontbreken is de passiebloem. Het is een van de meest sensationele eyecatchers met spectaculaire bloemen die zich tot ver in het najaar laten zien. De passiebloem is niet voor niets door een jury van groendeskundigen uitgeroepen tot Terrasplant van het Jaar.
Passiebloem 05 WEBmg 300x200 - Trendy zomerterras
De Passiebloem (Passiflora) is een klimplant met bloemen in de kleuren wit, paars, roze en rood. De bloemen met stampers en meeldraden zorgen voor een adembenemend plaatje. Met haar krullende ranken grijpt de passiebloem zich automatisch vast aan piramiden, klimvormen, rekken, gaas en draden. Ondertussen verschijnen er continu nieuwe bloemen. Wil je een feestelijk accent op de zomertuintafel? Pluk eens een paar bloemen en laat ze in een schaal met water drijven.
Passiebloem 03 WEBmg 200x300 - Trendy zomerterras
Trendy combinatie
De passiebloem met haar nonchalante, klimmende groeiwijze past heel goed bij de pure, robuuste, verwilderde en natuurlijke uitstraling van Unexpected Wild, één van de tuintrends van 2015. Zet de plant in een betonnen bak of een terracotta pot. Voeg daarbij hortensia’s of petunia’s met bloemen in alle schakeringen blauw om de sfeer te versterken. Siergrassen zorgen voor een luchtig accent. Info: www.mooiwatplantendoen.nl
Passiebloem 02 WEBmg 204x300 - Trendy zomerterras

Tips:
– Geef de passiebloem een plekje in de volle zon.
– Plant haar in een bak gevuld met potgrond voor kuipplanten. Zorg onderin voor afvoergaten met een bodempje potscherven of gebruik hydrokorrels. Overtollig (giet)water kan dan makkelijk weglopen.
– Geef de passiebloem draden, een piramide, klimvorm of een rek, waar ze zich met haar ranken aan vast kan grijpen op weg naar de top.
– De passiebloem is ook happy in een geveltuintje. Haal de tegels weg, vul een ruim plantgat met potgrond en zet de plant erin.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress