Wanna eat out?

Uniek panorama op de Maas en skyline

cafe rotterdam 3 marcelineke 300x200 - Uniek panorama op de Maas en skylineParijs, New York, Istanbul, een beetje metropool grossiert in terrassen met prachtig uitzicht. Ook in Rotterdam kun je nu on top of the world zitten. Vanaf het terras van het vernieuwde Café Rotterdam ervaar je de havenstad op zijn best. Op ooghoogte van de Erasmusbrug en aanmerende cruiseschepen biedt dit hooggelegen terras een uniek panorama op de Maas en skyline.

Café Rotterdam was al een icoon aan de Maas, maar is na een ingrijpende verbouwing naar een hoger platform getild. Met de heropening van Café Rotterdam pal boven de Cruise Terminal krijgt de Wilhelminapier een weergaloos boulevardgevoel.
Cafe Rotterdam 1 marcelineke 300x200 - Uniek panorama op de Maas en skyline
Vooroorlogse klasse
Het interieur van Café Rotterdam ademt vooroorlogse Rotterdamse klasse uit: grote ramen die veel licht vangen, hoog gewelfd plafond en mondaine details. En bij internationale allure is een mediterrane keuken spot-on. De menukaart en de bediening getuigen van vakmanschap. Er is voor ieder wat wils. Een zakelijke lunch, een heerlijke zondagmiddagbrunch of een romantisch diner, het kan er allemaal. Ook voor een goed glas wijn met een bitterbal, authentieke Schiedamse jenever, of een verfrissende gin & tonic van Loopuyt kun je aan de lange bar of het zonovergoten terras van Café Rotterdam terecht. En na het ontbijt, de lunch of diner, even flaneren aan de 500 meter lange Wilhelminakade.
Cafe Rotterdam 2 marcelineke 300x200 - Uniek panorama op de Maas en skyline
Rijke menukaart
In de keuken gooit de getalenteerde chef-kok Merijn Sips (voorheen Librijes Zusje**) hoge ogen. Op ambachtelijke wijze bereidt hij verse en smaakvolle gerechten met een Mediterrane twist. Pizza’s die rechtstreeks van Napolitaanse bodem lijken te komen, de zeebaars die zo uit zee moet zijn gevist, de malse steak tartaar gelardeerd met een zacht gekookt kwarteleitje, het voorgerecht ceviche van rode poon (met citroen, antiboise en tuinkers) of de panna cotta met sinaasappel en yoghurtschuim; de rijke menukaart doet de smaakpapillen opveren. Info: www.caferotterdam.nl of www.facebook.com/caferdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress