Cocktails & more Food Travel Wanna eat out?

Valencia: Festivalhotspot 2015

image001 - Valencia: Festivalhotspot 2015Wil je naar Valencia maar weet je nog niet precies wanneer? Dan is hier het antwoord: tijdens één van de verrassende festivals in Valencia! Dompel jezelf onder in de lokale cultuur tijdens Semana Santa, feest mee tijdens de Feria de Julio of leef je uit met tomaten tijdens het wereldberoemde Tomatina. Deze zomer is Valencia Festivalhotspot 2015!

Geen zin om tijdens Pasen eieren te zoeken en met de familie te ontbijten? Bezoek dan de Semana Santa in Valencia waar je in een warm voorjaarszonnetje kunt genieten van prachtige processies. Al vroeg in de ochtend verzamelen toeschouwers zich in de straten bij het strand en rondom de haven. Tijdens de optochten delen schitterend verklede dames anjers uit. Hoe harder je roept, des te groter is de kans dat je aan het eind van de dag kunt genieten van een prachtig boeket.
fallas valenciamg 300x202 - Valencia: Festivalhotspot 2015

Feria de Julio
De hele maand juli is het feest in Valencia met het Feria de Julio. Tijdens dit festival worden er onder andere theatervoorstellingen, concerten, en markten georganiseerd. Een hoogtepunt is de Batalla de Flores; een optocht met een bloemen gevecht. Het gevecht vindt plaats tussen de dames op de praalwagens en het publiek. Op de straten staan kratten met bloemen die het publiek kan gebruiken en de dames zijn gewapend met tennisrackets. Een leuk schouwspel om naar te kijken maar nog leuker om zelf aan mee te doen.

Tomatina
Ben je niet bang om vies te worden en lust je tomaten, bezoek dan het wereldberoemde festival Tomantina. De straten van het rustige plattelandse dorpje Buñol, vlakbij bij de stad Valencia, veranderden jaarlijks tijdens de laatste woensdag van augustus in een tomatengevecht. Honderden kilo’s tomaten vliegen je om de oren zonder dat je voedsel verspilt want het zijn tomaten die niet meer te eten zijn. Rondom het gevecht is ook een feestweek met shows, concerten en groots vuurwerk. Doordat Buñol op ongeveer 40 km ligt van Valencia stad is Tomatina ideaal te combineren met een leuke citytrip in Valencia. Het festival is zo populair dat er een limiet is van 20.000 deelnemers. Dus wil je er bij zijn koop dan ruim van tevoren een kaartje! Info: www.visitvalencia.com/nl.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress