Familiebedrijf Stegeman heeft er een visitekaartje bij: Proeflokaal Fam. Stegeman aan de Korte Minrebroederstraat 11 in Utrecht. Tijdens een boeiende en smakelijke workshop stortten mijn vriendin en ik ons, samen met een bont gezelschap journalisten, op het zelf maken goed belegde sandwiches met de allerbeste worsten van Stegeman. Echter pas na een verhelderende lezing over het fenomeen worst.
Vleeswarenbedrijf Stegeman – sinds 1858 – serveert in het proeflokaal met bijzondere aandacht belegde boterhammen. Van Kipallily Circus tot Zoete Rib Gangnam Stijl en Kaaskop, er is voor elk wat wils. Ook kun je er je eigen boterham samenstellen.
Tijdens de workshop oordeelden de foodbloggers zelf als een vakjury over het vleeswarenassortiment van Stegeman. Tevens bracht een worstprofessional een ode aan ‘de worst’. Daarnaast werd aandacht besteed aan ‘foodpairing’, worst met chocolade bijvoorbeeld.
Wie is de Fam. Stegeman?
Stegeman is een bedrijf met passie voor vleeswaren. Bij proeflokaal Fam. Stegeman hoor je het verhaal van het merk. Je maakt kennis met herinneringen aan vroeger en ideeën voor de toekomst.
“Wij zien iedere maaltijd als een mini-workshop, omdat wij mensen willen inspireren met vleeswaren. Je kunt komen lunchen, belegde boterhammen meenemen, borrelen, avondeten, vleeswaren ontdekken en proeven en workshops volgen. Met onze workshops willen we laten zien hoe je thuis ook inspiratie uit vleeswaren kunt halen.” Info: www.fam-stegeman.nl
Foto’s: Christiaan Krouwels (Utrecht) en Marceline Geelen