Cookbooks Food Recipes

Veggie Burgers, Balletjes en Broodbeleg

Veggie burgers balletjes en broodbelegmg 238x300 - Veggie Burgers, Balletjes en BroodbelegVers is altijd het lekkerst. Daarom is het zo leuk als je zelf burgers, balletjes en broodbeleg kunt maken. Het is niet eens zoveel werk. In het boek Veggie Burgers, Balletjes en Broodbeleg vind je originele combinaties met noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers die worden verwerkt tot burgers, balletjes en broodbeleg. 

Elk recept is apart en boordevol smaak. Soms zijn ze heerlijk klassiek, zoals de herfstburger met pompoen en hazelnoten, waterzooi met balletjes of gebakken champignonpaté. Andere hebben een mediterrane twist. Proef maar eens van de Provencaalse linzenburger met cashewnoten, de polentaburger met mais en paprika de risottokroketjes met tijm of de auberginetapenade met koriander. Bijgaand een heerlijk recept voor Cashwenotenballetjes met zongedroogde tomaten.

Helemaal verrassend zijn de recepten met een oosterse toets. Een couscousburger met de smaken van Marokko, Thaise kokos-tofuburger, dahlballetjes met yoghurt en koriander of oosterse groentensalade met iziki. Eén voor één fantastische gerechten. (Uitg. Manteau; ca. € 19,99) Info: www.manteau.be.
Cashewnotenballetjesmg 220x300 - Veggie Burgers, Balletjes en Broodbeleg
Recept Cashewnotenballetjes met olijven en zongedroogde tomaten

Ingredienten voor 20 balletjes: * 150 g cashewnoten, * 50 g ontpitte zwarte olijven, * 50 g zongedroogde tomaten, * 2 theelepels kappertjes, * 50 g bloem (of glutenvrij boekweitmeel), * olie om te frituren, * peper en zout.

Bereiden: * Maal de cashewnoten, * vermeng alle ingredienten en kneed alles goed door elkaar, * vorm 20 balletjes van het mengsel, * verwarm de frituurolie voor op 170 ° C, * Frituur de balletjes goudbruin.

Lekker als aperitiefhapje of tapas. Heerlijk als hoofdgerecht met pastasalade.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress