Bites & Booze Food

Verras met Tex Mex

Iceland helicopter LR marcelineke 212x300 - Verras met Tex MexGevarieerd en gezond eten wordt een feestje met de maaltijden van Santa Maria. Met de enorme reeks aan Tex Mex producten zet je op iedere dag van de week met verbluffend gemak een smaakvol en gezond gerecht op tafel. Dat kunnen de bekende taco’s en burrito’s zijn, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden te bedenken met behulp van de kruidenmixen en sauzen. Daar wil Santa Maria graag een culinair handje bij helpen met een onder andere een website vol spannende recepten.

Taco Seasoning ingrediens LR marcelineke 225x300 - Verras met Tex Mex

We vallen met z’n allen wekelijks terug op gemiddeld tien maaltijden die we herhalen, maar wil er niet meer variatie en inspiratie? En dat is precies wat Santa Maria wil veranderen: No More Boring Meals.

tex mex marcelineke 300x109 - Verras met Tex Mex

Feestje op tafel
Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders wel eens een Tex Mex, oftewel een Texaans-Mexicaanse maaltijd bereid. Vooral chili con carne is populair. Maar Nederland varieert nog weinig binnen deze wereldkeuken. Het type keuken leent zich echter goed voor het bereiden van makkelijke, kleurrijke en gezonde maaltijden met verse groenten en verschillende vleesvullingen. Overigens is de Tex Mex keuken ook heel geschikt voor een vega leefstijl.

wrap chicken pesto marcelineke - Verras met Tex Mex

Smaakvol avontuur
De Tex-Mex-keuken komt uit het gebied langs de grens van Mexico en Texas, waar cowboys de traditionele Mexicaanse keuken aanvulden met zaken als kaas, uien en tortilla’s gemaakt van tarwe in plaats van mais. Kruiden zoals koriander, komijn en chili zijn favoriet en zorgen voor een maaltijd vol smaak. No more boring meals is het motto!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress