Cookbooks Food Recipes Secret Snack Pleasures Wanna eat out?

Visculinair Kookboek

Weet jij hoe je een lekker visje bereidt? Een garnalencocktail of een broodje zalm lukt meestal nog wel, maar bak je ook wel eens een scholletje? Iets meer dan de helft van de Nederlanders eet minder dan één keer per twee weken vis. En dat terwijl vis niet alleen lekker is maar ook nog eens beregezond. Eigenlijk zou je zelfs tweemaal per week vis op het menu moeten hebben staan. Om je van lekkere recepten en tips te voorzien, bracht het Visbureau Nederland het smakelijke Visculinair Kookboek (ca. 8,95 euro).
15734985929 6fd276650d mmg - Visculinair Kookboek

Superhandig!
Het boek begint meteen met handige getekende plaatjes die je wegwijs maken in de geheimen van het bakken, stoven, stomen van vis of bereiding in de oven. Ook waar je op moet letten bij de aanschaf, komt aan bod. Wist je bijvoorbeeld dat je makkelijk kunt zien of je vis wel vers is: de kieuwen zijn dan helderrood, de huid is glanzend en de vis heeft heldere, bolle ogen. Via overzichtelijke tekeningen komt uiteraard ook vis fileren aan bod. Info: www.visbureau.nl.

Tijdens een food event van pr-bureau Kroon op het Werk trakteerde het Visbureau Nederland op zalmbonbons, een van de verrukkelijke recepten in het Visculinair Kookboek. Om je vingers bij op te eten! Bijgaand het recept.
15919085021 1cd612cea3 zmg 200x300 - Visculinair Kookboek
Zalmbonbon met tartaarsaus (voorgerecht voor 4 personen; bereiding: ca. 20 minuten)

Nodig: * 200 g gerookte zalmfilet, * 2 el mayonaise, * 1 el crème fraîche, * 1 el citroensap, * 1 sjalot, fijngesnipperd, * 1 el fijngehakte peterselie, * 1 el fijngehakte bieslook, * 1 zoetzure augurk, in piepkleine blokjes, * 2 tl kappertjes, grof gehakt, * flinke handvol verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie, dille, rucola en tuinkers, * 2 tl olijfolie extra vierge

Bereiden: * Bekleed 4 koffiekopjes of timbaaltjes met vershoudfolie. Laat de folie over de rand hangen. * Bekleed de kopjes met de zalm.

Saus: * Meng de mayonaise met de crème fraîche, het citroensap, de helft van de sjalot, de peterselie, de bieslook, de augurk en de kappertjes. * Breng de tartaarsaus op smaak met zout en peper. * Schep in elk kopje een lepeltje tartaarsaus.

Vulling: * Hak de kruiden grof. * Meng de kruiden met de rest van de sjalot, de olijfolie en zout en peper naar smaak. * Houd een beetje salade apart voor de garnering. * Verdeel de rest van de kruidensalade over de kopjes, druk licht aan en vouw de overhangende zalm erover. * ‘Stort’ de zalmbonbon op 4 borden en garneer met de apart gehouden salade. * Serveer de rest van de tartaarsaus erbij. Lekker met ciabatta.

Tip: Meng ook wat snippers gerookte zalmfilet of Hollandse garnalen door de salade.

Bron: Recept ontwikkeld door Janneke Philippi in opdracht van het Nederlands Visbureau – 2014

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress