Food Recipes

Vlaamse, biologische roeryoghurt

Koeien Belgiemg 300x200 - Vlaamse, biologische roeryoghurtPur Natur is een Vlaamse, biologische roeryoghurt in een glazen pot. Je ziet wat je krijgt en het komt de rijke smaak ten goede. De natuuryoghurt uit het Vlaamse Kruishoutem wordt met toewijding gemaakt van verse, biologische melk. Pur Natur is zacht en mild en heeft een volle smaak. Milder dan andere yoghurts, zonder toegevoegde suikers. Puur Natuur.

Directeur van het familiebedrijf, Luc de Baeremaeker, is blij dat de ambachtelijke Pur Natur yoghurt (ca. € 1,79) nu ook in Nederland verkrijgbaar is: ‘”We dragen de productie van eerlijke zuivel hoog in het vaandel, met respect voor aarde, planten en dieren. We krijgen veel positieve reacties op onze naturel yoghurt. Niet alleen om de volle smaak, maar ook vanwege de hersluitbare glazen pot. Die is mooi, praktisch en eenvoudig te recyclen of te gebruiken als voorraadpot.” Pascale Naessens stelde voor Pur Natur bijgaand verrukkelijke recept aan voor Pur Natur-Harissa Dip samen.
Pur Natur Bio Yoghurtmg 188x300 - Vlaamse, biologische roeryoghurt
Over Pur Natur
NV Pur Natur is een Belgisch familiebedrijf. Het staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten. De Pur Natur yoghurt en verse kazen genieten een ongeëvenaarde smaakbeleving op basis van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten. Daarnaast is de authentieke boter onder het merk Pur Natur een absolute topper. Om het ontbijtmoment overheerlijk te maken biedt Pur Natur ook jams, allen verkrijgbaar bij Albert Heijn. Info: purnatur.be of purnatur.eu.

Met Pur Natur yoghurt maak je een heerlijke yoghurt-harrisa dip. Lekker bij mediterrane spiesjes of lamsgehaktballetjes. Harissa en Pur Natur yoghurt vormen een ideale combinatie: de yoghurt blust als het ware de sterke smaak van de harissa.

Recept Pur Natur-Harissa Dip:
Pur Natur harissa dip - Vlaamse, biologische roeryoghurt
Ingredienten: * 12 gedroogde rode chili pepers, * 4 knoflookteentjes, * 6 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijnzaad in poeder, *1 theelepel zeezout.

Bereiden: * Wel de 12 gedroogde rode chili pepers 30 minuten in warm water. * Verwijder de zaadjes en meng ze in de blender met de knoflookteentjes, de olijfolie, het komijnzaad en het zeezout. Mix het geheel tot een gladde massa. * Roer de harrisa door 200 ml Pur Natur yoghurt, maar niet door en door. Het ziet er mooi uit en zo kan je zelf bepalen sterk je het sausje wilt.

Foto: Heikki Verdurme

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress