Make your home your own

Geniet in augustus van vlinders in je tuin

Vlinderstruik 01 WEB marcelineke 200x300 - Geniet in augustus van vlinders in je tuinIn augustus is het volop zomer en met een beetje geluk kunnen we dan elke dag tot ’s avonds laat buiten zijn. De tuin staat volop in bloei en veel bloemen geven heerlijke geuren. Een van de meest aantrekkelijke planten in de zomertuin is de vlinderstruik. Niet alleen vanwege de indrukwekkende bloemtrossen maar ook omdat de plant als een magneet is voor vlinders! Zet de Tuinplant van de Maand augustus daarom in het zonnetje en geniet van kleur, fleur en vrolijk gefladder. Ik heb er zelf eentje staan en geniet elk jaar weer van alle vlinders die de weg naar mijn tuin weten te vinden.

Vlinderstruik 08 WEB marcelineke 201x300 - Geniet in augustus van vlinders in je tuin

De vlinderstruik (Buddleja) is een betoverende verschijning met opvallende bloemtrossen die per soort variëren van 10 tot 30 cm lengte. Ook is er een verscheidenheid aan kleur: wit, roze, blauw, lila en dieppaars. De bloemtrossen en doordringende geur hebben een enorme aantrekkingskracht op vlinders en honingbijen. Ze doen zich tegoed aan heerlijke nectar. Dat levert een levendig schouwspel op!

Vlinderstruik 04 WEB marcelineke 200x300 - Geniet in augustus van vlinders in je tuin

Makkelijk

Omdat de vlinderstruik bloeit vanaf de nazomer is de maand augustus een uitstekend moment om de struik te planten. Zet ‘m op een zonnige plekje en geef vervolgens flink water. Tijdens de bloei geef je regelmatig water en wat plantenvoeding. De beloning is een extra rijke bloei!

Vlinderstruik 07 WEB marcelineke 200x300 - Geniet in augustus van vlinders in je tuin

Balkon en terras

Voor bloemen- en vlinderliefhebbers zonder tuin is er goed nieuws. Er zijn ook dwergsoorten van de vlinderstruik die prima in potten en bakken geplant kunnen worden. Ook het balkon of terras wordt zo een waar vlinderparadijs!

 

Tip: Door uitgebloeide bloemen weg te knippen stimuleer je de plant om langer door te bloeien.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress