Cocktails & more Food Travel

Wellness break in Peru

image001 300x200 - Wellness break in PeruLuxe spa’s en resorts, heerlijke hot springs én alle verse ingrediënten voor een super smoothie. Wie bij een vakantie aan Peru alleen denkt aan de rijke cultuur, de veelzijdige jungle of de kleurrijke bevolking heeft het mis. Het land biedt namelijk ook een breed scala aan bijzondere spa & wellness activiteiten. In Peru zijn alle natuurlijke ingrediënten aanwezig om de batterij weer helemaal op te laden tijdens of na een indrukwekkende reis.

Wat is er nou fijner om na een indrukwekkend bezoek aan Machu Picchu of het lopen van de intensieve Inca Trail het energiepeil aan te vullen in een warm, natuurlijk bad? Het kan in Machupicchu Pueblo – ofwel ‘Aguas Calientes’, de toeristische naam van het dorp. De bronnen beschikken over zwavelhoudend, kleur- en reukloos water met een aangename constante temperatuur van 30 graden.

Warmtebronnen
De kracht van warmwaterbronnen is ook te ervaren in de omgeving van Arequipa, Cajamarca en Lima. Het pure water is verrijkt met een hoge concentratie van natuurlijke mineralen zoals zwavel, calcium en magnesium. Heilzaam bij klachten aan de huid, goed voor de ademhaling, spieren en gewrichten maar ook bij herstel na ziekte en stress. Een wellness break in Peru is goed te combineren met ieder reisprogramma: het land heeft ongeveer 500 hot springs.
image002mg 300x194 - Wellness break in Peru
Massages & superfoods
De belangrijkste toeristische bestemmingen in Peru beschikken over eersteklas hotels en beach resorts met moderne spa- en wellness faciliteiten. Investeren in gezondheid dus, in een comfortabele en luxe omgeving. Samen met lokale verzorgingsproducten uit het mystieke Peru is dit het toppunt van verwennerij. Op een massagebed met uitzicht op de Colca vallei bijvoorbeeld: onthaasten gaat hier nét een tikkeltje makkelijker. Na de massage zorgt een superfood smoothie met avocado, goji bessen, chia zaad, maca poeder en fruit voor een verkwikkend effect. Vers natuurlijk, want deze populaire superfoods groeien en bloeien in Peru. Info: www.peru.travel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress