Accessories Make your home your own

Tulpen = lente!

tulp 02 WEBmg 200x300 - Tulpen = lente!Fris, vrolijk en veelbelovend. Wie houdt er niet van de lente? Tijd om het voorjaar ook in huis te halen. Met tulpen. Want wie tulpen zegt, zegt lente. Creëer daarom  je eigen snelle lentemomentjes. Van makkelijk tot nog makkelijker.

tulp 01 WEBmg 300x206 - Tulpen = lente!Het vrolijke karakter van tulpen komt het beste naar voren wanneer je tulpen in verschillende kleuren met elkaar combineert in een grote vaas. Kies daarbij ook eens voor een diversiteit aan vormen bijvoorbeeld parkiettulpen, gefranjerde en ‘gewone’ tulpen.

tulp 04 WEB 300x200 - Tulpen = lente!
Tulpenslinger
Snij de tulpen schuin af en laat ze in een vaas goed vollopen met water. Vervolgens bind je minibosjes van vier tulpen vast met een tape. Je kunt nu de tulpen onderste boven hangen aan een kort. De tulpenslinger blijft zeker een paar uur goed. Wanneer je ze weer terug in de vaas met water zet, zuigen ze zichzelf weer vol en bloeien vrolijk verder.

Keigaaf en steengoed
Neem een glazen vaas en leg onderin wat (schone!) stenen. Vul de vaas met water en zet de tulpen erin. De combinatie van glas, steen en tulpen geeft een verrassend vrolijk voorjaarseffect.
tulp 05 WEB 300x200 - Tulpen = lente!
Tulpennestje
Wist je dat je met gebogen tulpen juist een leuk effect krijgt  in een vaas? Zet ze een nachtje zonder water en buig ze vervolgens in de gewenste vorm in een glazen kom. Vul met een bodempje water zodat de stelen zich weer kunnen volzuigen.

tulp 06 WEB 218x300 - Tulpen = lente!
Ruimte maken
Bloemen, en dus ook tulpen, bloeien het langst in een schone vaas met schoon water. En hoewel het zeer verleidelijk is om een vaas ‘vol te stoppen’ met tulpen, houden ze wel van een beetje ruimte. Het is daarom beter om een grotere vaas te gebruiken… Info: www.mooiwatbloemendoen.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress