Cooking in a great kitchen! Design Food Kitchen Gadgets Recipes

Winter met Demeyere

Bakken en braden op hoog niveau

In de winter verplaatst het leven zich naar binnen. En wat is er gezelliger dan samen aan tafel te zitten? Demeyere schotelt je winterse kost voor met een sappige steak van hertenkalf… én de juiste keukentips voor een onweerstaanbaar resultaat. Met de veelzijdige Multifunction-koekenpannen (v.a. ca. 149 euro) van Demeyere ga je voor het beste bakresultaat – van vlees en aardappelen over het sauteren van groenten tot een heerlijke tarte-tatin. De koekenpannen zijn ideaal om ingrediënten eerst aan te kleuren op het vuur en daarna rustig verder te laten garen in de oven.
500 demeyere sauteuse1 - Winter met Demeyere 500 demeyeremultifunction1 - Winter met Demeyere
Geen winters gebraad zonder lekkere jus of saus! De conische sauteuse Atlantis (ca. 159 euro) van Demeyere is een onmisbare keukenhulp: voor delicate sauzen, het inkoken van vloeistoffen of smakelijke suddergerechtjes. Vergeet schiften en aanbranden! De speciale ronding aan de binnenzijde maakt het roeren en luchtig kloppen ook een stuk makkelijker.

Een rasp in de keuken maakt heel wat gerechten verrassender en verfijnder. En al zeker als je rasp 6 zijdes telt. De Cuisipro-torenrasp (ca. 59 euro) laat je variëren van fijn over grof tot extra grof, naast de duo, parmezaan en extra brede schaaf. Combineer met een slimme glijvlaktechnologie met uniek groevenpatroon, en je raspt meer met minder moeite.
500 cuisiprorasp - Winter met Demeyere 500 zwillingbamboublock - Winter met Demeyere

Dilemma in de keuken: hulpjes zoals lepels en kloppers heb je graag bij de hand, maar mogen tegelijk niet rondslingeren… Met de opbergbox (ca. 22,95 euro) van Zwilling J.A. Henckels heb je een slimme oplossing: de vierkante toolbox in bamboe bergt alle keukenhulpen veilig en overzichtelijk op én biedt een stijlvol alternatief voor het traditioneel ophangsysteem aan de muur.
En met de gietijzeren cocottes (ca. vanaf 55 euro) van Staub maak je de heerlijkste stoof- en suddergerechten. Dat komt door de unieke combinatie van geëmailleerd gietijzer en de picots onderaan het deksel. De hitte wordt optimaal vastgehouden en gelijkmatig verdeeld, terwijl de picots zorgen voor een continue besprenkeling met condensatiedruppels.

500 staub cocotte 2 - Winter met Demeyere 500 staubchistera - Winter met Demeyere

Recept:
Steak van hertenkalf met vijgensaus, aardappelgalette en gebraden witlof

Ingrediënten: * 150gr pp steaks hertenkalf (max 1,5 cm dik), *500gr vastkokende aardappelen, *4 stronken witlof, *4 vijgen*, 100ml porto, *2cl sterke koffie, *20 jeneverbessen, *150gr boter, *peper, zout, gemalen zwarte peper, *nootmuskaat, *1 dl demi-glace/bruine fond

Bereiding:
Aardappelgalette: * Rasp de aardappelen aan de grove kant van de rasp. * Meng met de gesmolten boter, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. * Warm de oven voor op 180°C. Snij een stuk bakpapier op maat van je Multifunction-koekenpan, bestrijk met boter en schep er de geraspte aardappelen op (max. 3 cm dik). * Laat 40 tot 45 minuten bakken op 180°C.

Gebraden witlof: * Halveer de stronkjes witlof en snij het harde stuk eruit. * Smelt boter of margarine in de Staub-pan op een matig vuur. * Leg witlof met de snijzijde naar beneden en bestrooi met peper, zout en nootmuskaat. * Verhoog het vuur zodat het witlof begint te bakken, sluit de pan met het deksel en laat 5 minuten bakken tot het witloof egaal bruin kleurt. * Verlaag het vuur en draai het witlof om als het begint te karamelliseren. * Laat verder garen en kleuren, hou wel beetgaar.

Vijgensaus met koffiearoma: * Schil de vijgen en snij het vruchtvlees in stukken. * Breng de porto aan de kook in een conische sauteuse. * Laat tot 1/3 inkoken, voeg de demi-glace of bruine fond toe en laat de vijgen op een zacht vuur gaar koken. * Breng de saus op smaak met zout en zwarte peper van de molen. * Voeg druppelsgewijs de sterke koffie toe, mix fijn en duw door een fijne zeef. * Breng de saus tegen het kookpunt in de sauteuse en werk af met enkele klontjes koude boter net voor het serveren.

Steak van hertenkalf: * Bestrooi de steaks aan beide kanten met versgemalen zwarte peper en zout. * Plet of hak de jeneverbessen grof. * Klaar de boter in een steelpan of hoge sauspot. * Verwarm je Multifunction-pan op hoog vuur (80-90{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1} van het vermogen) met de boterolie. * Bak het vlees kort aan een zijde tot het mooi is gekleurd. * Draai om, verlaag het vuur (tot 60-70{38c455d75a0fc80bc45819dc06eeaf52aa4379329a867b632ca7310b4a5ba9f1}), laat even kleuren, voeg de jeneverbessen en enkele klontjes koude boter toe. * Als de boter begint te bruisen, hou je de pan schuin en lepel je de boter over het vlees tot dit gaar is (hertenkalf is op zijn best rosé tot saignant gebakken). * Haal het vlees uit de pan schik op een warm bord met de boter en jeneverbessen over.

Info: www.demeyere-nederland.nl, www.staub.fr/nl, www.zwillinghenckels.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress