Bites & Booze Cocktails & more Design Food

Zee en strand bij Le Creuset

Le Creuset Riviera 9 marcelineke 200x300 - Zee en strand bij Le CreusetIk ben dol op het uitgebreide kleurenpalet van keukenmerk Le Creuset. Nu komt er weer een nieuwe tint bij: een matte helblauwe kleur onder de naam Rivièra. De Franse pannenfabrikant heeft zich hier volledig laten inspireren door de kleur van de Middellandse Zee. Samen met sisal (zandkleur) en coton (wit) brengt dit assortiment je in een ware mediterrane sfeer. Naast het gietijzer wordt ook een ontbijtservies in deze stijl uitgebracht. Zo beleef je de dag met zee en strand vanaf het ontbijt tot aan het dessert.

Le Creuset Riviera 11 1 marcelineke 300x200 - Zee en strand bij Le Creuset

De collectie van Le Creuset bestaat al lang niet meer uit gietijzer alleen. In de loop der jaren heeft het merk zich weten te onderscheiden in onder andere aardewerk en siliconen. Ook allerlei nieuwe aardewerken accessoires en onmisbare siliconen spatels en onderzetters worden in de nieuwe blauwe kleur, Rivièra, uitgevoerd. Zo kan dezelfde fraaie kleurencombinaties in de gehele keuken èn aan tafel worden doorgevoerd.

Le Creuset Riviera 15 marcelineke 200x300 - Zee en strand bij Le Creuset

Gietijzer 

Het gietijzer van Le Creuset heeft al 90 jaar de naam van hoogwaardige kwaliteit met eindeloze levensduur. Toch is de pan in al die jaren met de tijd meegegaan. Door kleine veranderingen in het design en vernieuwde kleuren, behoort hij tot een persoonlijke lifestyle. Dit product past niet in het keukenkastje, maar staat permanent op het fornuis. Hij bepaalt de sfeer in de keuken, op tafel èn van het gezelschap. Hij geeft kleur aan het leven en Rivièra brengt de zomer in huis.

 Le Creuset Riviera 21 marcelineke 300x237 - Zee en strand bij Le Creuset

Aardewerk

Met het aardewerk verplaatst Le Creuset zich steeds meer van het fornuis op tafel. Het is voor het eerst dat er zelfs een compleet ontbijtservies verkrijgbaar is. De theepot, de minicocotte, het schaaltje, het eierdopje en de andere accessoires zijn alle voorzien van de drie bekende herkenbare ringen. Met de mediterrane kleur is het als een kabbelende zee met een zomers bries aan de ontbijttafel. Het aardewerk barst, krast of schilfert niet en is vaatwasbestendig.

 ambiance riviera 3 GR marcelineke 200x300 - Zee en strand bij Le Creuset

Siliconen

Geëmailleerde producten blijven nog langer mooi als er met zacht materiaal in wordt geroerd. De Rivièra spatels zijn verkrijgbaar in twee maten en zijn voorzien van een ergonomische houten steel. Ze zijn flexibel en dankzij de afneembare steel geschikt voor de vaatwasser. De onderzetter heeft een doorsnede van 20cm en beschermt iedere tafel tegen het hete gietijzer.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress