Cocktails & more Food Kitchen Gadgets Recipes

Zelfgemaakte verwennerij

Senseo Cranberry 468mg 200x300 - Zelfgemaakte verwennerijHet is lente! Tijd om te genieten van de zon en een zelfgemaakte verwennerij. Ter inspiratie een recept met voor een heerlijke Cranberry Cheesecake! De nieuwe Senseo® Original machine met nieuwe blends verzorgt dat lekkere kopje koffie erbij. Info: www.senseo.nl.
Senseo Cranberry 472mg 200x300 - Zelfgemaakte verwennerij
Recept Cranberry cheesecake:

Ingrediënten: * 50 gram boter, 200 gram biscuits (bijvoorbeeld Digestive biscuit), 100 gram witte chocolade, 3 eieren, 600 gram roomkaas naturel, 50 ml sinaasappelsap, 150 gram suiker, 250 gram cranberries (diepvries), 100 ml rode port.

(Senseo® tip: Senseo® mocca gourmet)
Senseo Cranberry 719mg 200x300 - Zelfgemaakte verwennerij
Bereiding:

STAP 1: * Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden. * Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. * Verwarm de oven voor op 175 graden.

STAP 2: * Maal de boter en de Digestive biscuits in de keukenmachine fijn. * Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan. * Hak de chocolade in stukjes en klop de eieren los. * Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa.

STAP 3: * Schep het mengsel in de vorm. * Bak de cheesecake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. * Neem uit de oven en laat iets afkoelen. * Kook de cranberries met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn. * Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake. * Serveer direct of bewaar in de koelkast.
Senseo Cranberry 745mg 200x300 - Zelfgemaakte verwennerij
Geniet ervan!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress