Het is lente! Tijd om te genieten van de zon en een zelfgemaakte verwennerij. Ter inspiratie een recept met voor een heerlijke Cranberry Cheesecake! De nieuwe Senseo® Original machine met nieuwe blends verzorgt dat lekkere kopje koffie erbij. Info: www.senseo.nl.
Recept Cranberry cheesecake:
Ingrediënten: * 50 gram boter, 200 gram biscuits (bijvoorbeeld Digestive biscuit), 100 gram witte chocolade, 3 eieren, 600 gram roomkaas naturel, 50 ml sinaasappelsap, 150 gram suiker, 250 gram cranberries (diepvries), 100 ml rode port.
(Senseo® tip: Senseo® mocca gourmet)
Bereiding:
STAP 1: * Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden. * Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. * Verwarm de oven voor op 175 graden.
STAP 2: * Maal de boter en de Digestive biscuits in de keukenmachine fijn. * Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan. * Hak de chocolade in stukjes en klop de eieren los. * Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa.
STAP 3: * Schep het mengsel in de vorm. * Bak de cheesecake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. * Neem uit de oven en laat iets afkoelen. * Kook de cranberries met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn. * Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake. * Serveer direct of bewaar in de koelkast.
Geniet ervan!