Food

Zomerevenement Mosselen in de Oude Haven

De Oude Haven2 marcelineke 300x190 - Zomerevenement Mosselen in de Oude HavenAanstaand weekend, op 12 september, transformeert het sfeervolle Rotterdamse uitgaansgebied de Oude Haven tot een pittoreske vissershaven. Gedurende deze dag vindt het culinaire zomerevenement Mosselen in de Oude Haven plaats. Bezoekers wanen zich in een authentiek Hollands vissersdorp, waar men geniet van de Zeeuwse delicatesse. Op verschillende locaties door de haven zijn mosselen te proeven met bijpassende wijnen. Muziek van een traditioneel Shantykoor maakt het evenement compleet.

Met de langsvarende bootjes en de uitgestrekte terrassen langs de kade is de Oude Haven dé plek om samen met vrienden en familie te genieten van het culinaire zomerevenement. Het zomerse event bestaat uit een sfeervolle markt waar je kunt genieten van lekkernijen uit de zee. De Oude Haven heeft een rijke mosselgeschiedenis: de eerste steiger werd in 1351 aangelegd, daardoor werd het een belangrijke losplaats voor mosselen. Op 12 september is de Oude Haven weer voor één dag een belangrijke mosselhaven.

Rotterdam & de Mosseltrap
Door de aanleg van de eerste steiger in 1351 werd het mogelijk voor schepen om af- en aan te meren, waardoor de Oude Haven een belangrijke losplaats voor mosselen werd. Mosselen werden vervoerd over de Mosseltrap: een kleine en unieke verbinding tussen de haven en stad. Op 12 september wordt deze trap wederom in gebruik genomen voor het evenement en kun je genieten van mosselen die op verschillende wijzen zijn bereid. Denk hierbij aan de traditionele Hollandse mosselen, mediterrane Spaanse mosselen of pittige Thaise mosselen. Met een hapje en een wijntje in de zon is het Rotterdamse vakantiegevoel compleet!
De Oude Haven marcelineke 300x216 - Zomerevenement Mosselen in de Oude Haven
Oude Haven Rotterdam
De Oude Haven is een sfeervol uitgaansgebied grenzend aan de architectonische kubuswoningen, en uitermate geschikt voor een zomers evenement. Het uitgebreide horeca-aanbod, de pittoreske sfeer en de centrale ligging maken het een uitgaansgebied bij uitstek. Geniet tijdens Mosselen in de Oude Haven van een ongedwongen sfeer, gezelligheid én ‘het zwarte goud uit Zeeland’.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress