Food Make your home your own

Zomerkoninkjes

aardbei 01 WEB 300x200 - ZomerkoninkjesAls je aan de zomer denkt, dan denk je aan aardbeien. Heerlijk om van te snoepen, maar ook heel leuk om zelf in je tuin te zetten. De aardbei (Fragaria) is een makkelijke plant waar je al snel de eerste vruchten van plukt. Als de Tuinplant van de Maand juni staan de zomerkoninkjes eens lekker in de spotlights!
aardbei 02 WEB 300x200 - Zomerkoninkjes
Hoe leuk is het om aardbeien te plukken uit je eigen tuin? Verser krijg je ze nergens! Door de liefde en aandacht die je er in hebt gestopt, smaken zelfgekweekte aardbeien bovendien lekkerder dan die uit de winkel. Wil je de hele zomer oogsten? Kies dan voor zogenoemde doordragende soorten als ‘Ostara’, ‘Rapella’, ‘Selva’ en ‘Toscana’. Plant aardbeien zo’n 30 tot 40 cm uit elkaar in de tuin of zet ze in bakken. Belangrijk is een zonnige plek en regelmatig een slok water. Heb je de smaak te pakken? Plant dan ook eens rode bessen, bramen en frambozen voor heerlijke fruitsalades, jams en smoothies uit eigen tuin. Info: www.mooiwatplantendoen.nl
aardbei 06 WEB 210x300 - Zomerkoninkjes
Wist je dat?
– Naast de lekkere vruchten verschijnen er ook witte of roze bloemetjes aan de aardbeiplant.
– De aardbei dankt haar titel ‘zomerkoninkje’ aan een reclamecampagne uit de jaren ’70. Dat was zo’n succes, dat aardbeien tot de dag van vandaag nog steeds bekend staan als ‘zomerkoninkjes’.
kleinfruit 08 WEB 200x300 - Zomerkoninkjes
Goed om te weten
– Plant alleen in potten of bakken met afvoergaten in de bodem. Een goede afwatering is voor kleinfruit van levensbelang.
– Dankzij speciale plantenvoeding voor kleinfruit houd je de planten fit en gezond. Bovendien zal de oogst rijker zijn!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress