Travel

Zweeds lentefeest Öland spirar

Alle Öland Copyright Tommie Skoog klmg 212x300 - Zweeds lentefeest Öland spirarNatuurliefhebbers opgelet. Dit voorjaar zijn meer dan dertig orchideesoorten te bewonderen op het favoriete eiland van de Zweedse koninklijke familie. Ter gelegenheid van deze bloemenpracht wordt van 8 tot 10 mei 2015 het Zweeds lentefeest Öland spirar (Nederlands: Öland bloeit op) georganiseerd.

‘Als Öland bloeit, bloeit het goed’, zeggen de Zweden. Tijdens het jaarlijkse lentefeest wordt het voorjaar op Öland feestelijk ingeluid. Op het eiland in de Oostzee openen tuinen en kunstateliers drie dagen lang hun poorten en deuren. Op het vierde lentefeest staat de tuin centraal – in de breedste zin van het woord. Zo worden er wandelingen door het UNESCO Werelderfgoedlandschap Stora Alvaret georganiseerd, waarbij natuurliefhebbers meer leren over de bijzondere flora en fauna op het eiland en de eerste orchideeën kunnen bewonderen.
Zweden1mg 300x200 - Zweeds lentefeest Öland spirar
Plantenruildagen
Naast deze wandelingen door ‘Stora Alvaret’ en andere delen van Öland, zijn er plantenruildagen, worden er voorjaarsgroenten verkocht en vinden er kunst- en muziekevenementen plaats. Ook zijn er diverse activiteiten op schapenboerderijen en mogen de koeien op veel boerderijen voor het eerst de wei in. De restaurants en cafés nemen eveneens deel aan het festival, waardoor je de smaak van de lente letterlijk proeft. Info: www.olandspirar.se en www.olandsturist.se.
Zweden3mg 199x300 - Zweeds lentefeest Öland spirar
Over Öland
Met 137 km lengte en 4-6 km breedte is Öland het op een na grootste eiland van Zweden. Het populairste vakantie-eiland van Zweden is tevens geliefd bij de Zweedse Koninklijke Familie. Door de bijzondere bodemstructuur herbergt Öland een grote variëteit aan landschappen met zeldzame flora en fauna, waaronder ruim 30 soorten orchideeën. Het eiland is tevens een genot voor de smaakpapillen. Zo hebben verschillende sterrenkoks zich hier gevestigd, vinden er door het jaar heen verschillende culinaire festivals plaats en is er een keurmerk om het gebruik van lokale en regionale producten te bevorderen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress