Blogs Fashion Home

Losbandige Slipper

slipper 8lr - Losbandige SlipperKijk, als je een paar leuke slippers wordt beloofd als je naar de presentatie komt, dan is de keus snel gemaakt. Dus togen mijn vriendinnetje en ik naar de Haarlemmerdijk in Amsterdam waar in een pop-up store (tijdelijke winkel) de Bandajana’s werden gepresenteerd. Vrolijke oranje ballonnen gaven de locatie aan en binnen kwam het rood, wit en blauw van normaliter louter webwinkel huphollandhup.nl ons uitbundig tegemoet. Gastvrouw Evelien van de Bandajana’s vertelde opgewekt over hoe ze op het idee was gekomen. Als stewardess komt ze overal en als Hollandse is ze lekker praktisch. Waarom telkens al die verschillende kleuren slippers meenemen op vakantie als het vervangen van de bandjes genoeg is, vroeg ze zich af. En omdat creativiteit en ondernemerschap toch al in haar schuilden – ze had eerder onder meer een winkel in leder en suède met een vriendin– sloeg ze aan het fröbelen en ontwierp de Bandajana: een handige  slipper die vanwege de eenvoudige verwisselbare veters elke dag bij een ander outfitje past.

 

Bandajanas

slipper 7lr 220x300 - Losbandige SlipperZe registreerde voorts de Bandajanas en legde het model vast bij modellenbureau Benelux. Leuke bijkomstigheid zijn de bedeltjes met of zonder kleurtjes en glittertjes, in zilver- en goudkleurig materiaal die de boel bij elkaar brengen. En het maatschappelijk bewust ondernemen, wordt evenmin overgeslagen: de slippers worden van ecovriendelijk materiaal gemaakt door Chinese producenten die op een normale manier met hun personeel omgaan. De banden komen van restpartijen uit de textielindustrie en op de sociale werkplaats worden de banden geknipt, geknoopt en tot bandensets op de kaarten gebonden. Over Bewust, Betaalbaar en Beter gesproken… Om de pers en de aanwezige blonde, veelal stewardessvriendinnen inwendig te verwennen, is een vriendin opgetrommeld om heerlijke hapjes te maken. Voor mij bijvoorbeeld dus geen guacamole meer bij mijn tortillachips. Nee, een potje crème-fraîche ernaast leegscheppen en dan een flinke scheut zoutzure saus met verse koriander eroverheen. Superdip! Waarschijnlijk een stuk vetter en minder gezond dan guacamole, maar verdomd, om je vingers bij op te eten! Zo verfijnd!

 

Tenenlezeres

slipper 4lr - Losbandige SlipperDè grote verrassing was het consult door tenenlezeres Danielle van der Stap, die haarfijn mijn karakter zou schetsen aan de hand van mijn niet zo fraaie voetvingers, die ik met de belofte op gratis slippers in het verschiet gelukkig nog snel even had gelakt. Toen ik mijn weliswaar verse sokken van vanochtend uittrok, verontschuldigde ik me voor alle zekerheid alsnog voor eventuele onaangename geurtjes. Prompt werd ik vriendelijk terechtgewezen: “Mensen denken altijd dat hun voeten onfris zijn, maar handen zijn pas echt vies. Daar raak je de hele dag van alles mee aan. Voeten zijn eigenlijk over het algemeen heel schoon.” Pfew. Voorts haalde ze volledig het beeld onderuit dat je tenen je hele leven hetzelfde blijven (staan). Nee, ze voegen zich naar je karakter. Dus naar hoe je je ontwikkelt. En toen was ik stomverbaasd. Pijnlijk fijntjes vertelde ze mij, een vreemdeling die ze nog nooit had ontmoet, hoe ik elkaar steek. Over mijn directheid en sterk communicatief onderlegd zijn, over mijn ambities en wensenlijstjes voor het leven en hoe ik mezelf daarin hinder. Over hoe ik het moeilijk vind om op de liefde te vertrouwen. Ik had werkelijk nooit gedacht dat mijn tenen, waarvan eentje met traumanagel, zoveel over mij zouden zeggen. Gelukkig kan niet iedereen tenen lezen.

 

Sunsmiles

Eveliens behulpzame vriendin dook nog een keer op toen ze mijn pakketje voor slippertjes naar keuze samenstelde. Dat wordt straks nog verplichte handenarbeid, oef. Gelukkig is mijn lief heel creatief. Verrassend is dat het nu door Evelien geregistreerde ontwerp al langer in Midden-Amerika bestaat. Toen ik een klein fotootje op facebook plaatste, reageerde een bekende die op Curaçao woont meteen dat ze dol is op dit type slipper en dat ze in haar contreien al een hele poos bestaan. Volgens Evelien bestond haar model inderdaad echter nog niet in de Benelux en zijn op Curaçao de Sunsmiles te koop. Die slipperbanden bevestig je met allerlei gespen en de banden zijn van bikinistof gemaakt. Het grote onderscheid zit ‘m uiteindelijk in de ecovriendelijke productie van de Nederlandse versie. Mij zal het overigens niet veel uitmaken, zolang het bewust ondernemen verhaal inderdaad klopt. Want ze zijn leuk: mijn nieuwe Bandajana’s!
Bandajanas: Ca. 19,50 euro

Info: www.bandajanas.com/www.huphollandhip.nl” href=”http://www.bandajanas.com/www.huphollandhip.nl” rel=”nofollow”>.
Tenen lezen: www.praktijkdevlindertuin.nl

slipper 18lr 220x300 - Losbandige Slipper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slipper 15lr - Losbandige Slipper slipper 3lr - Losbandige Slipper slipper 2lr - Losbandige Slipper slipper 1lr - Losbandige Slipper

Comments are closed.

Powered by: Wordpress