Bites & Booze Recipes

Recept: Risotto porcini, walnoten en gorgonzola

risotto-recept-1-marcelinekeRecept: Risotto met porcini, paddenstoelen, rucola, walnoten, gorgonzola en truffelolie

 

 

*Halve liter bouillon tegen de kook aan houden en voor extra smaak week ik altijd enkele porcini (gedroogde paddenstoelen) in wat heet water. * Dan: sjalotje en knoflook glazig bakken in boter en olijfolie (royaal). * eerst beetje risottorijst erbij en goed doorroeren zodat alles met vetstof is bedekt. * afblussen met ong. 1 glas witte wijn, blijven roeren. * als vocht is opgenomen, lepel bouillon erbij, weer blijven roeren, etc, tot de rijst al dente en wel nog plakkerig is. * Als het bijna zover is, voeg ik altijd vocht van paddenstoelen nog toe en snij de porcini klein en voeg ze ook toe.

 – Varieer met wat je in je koelkast hebt liggen –

risotto-recept-2-marcelineke

* Intussen in andere pan in olijfolie 1 ui en champignons zachtjes bakken, kan ook op einde door rijst. * Maar voor je groenten toevoegt eerst nog klont boter en flink wat Parmezaanse kaas. * En proeven of er nog peper en zout bij moet. * Had nog rucola, walnoten en gorgonzola liggen dus mee gegarneerd en beetje truffelolie is natuurlijk altijd lekker. * Doe alles wel altijd beetje uit de losse post, gewoon veel proeven. * Zelfde recept kan ook met chorizoblokjes of -reepjes, of met pompoen of paprika. Eigenlijk kan er bijna alles in. Als je maar blijft roeren.

 

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress