Cocktails & more Food Wanna eat out?

Dudok pakt uit met speciale mosselgerechten

Dudok mosselen marcelineke 300x208 - Dudok pakt uit met speciale mosselgerechtenIeder jaar wordt er halsreikend naar uitgekeken, maar het is officieel: er zijn weer mosselen! En dat viert Dudok uitbundig. Proefmonsters zijn op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke gekeurd en goed bevonden. De mossel is op gewicht, van uitstekende kwaliteit en heeft de authentieke zilte smaak die voor deze lekkernij zo kenmerkend is. Bij de keukenbrigade van Dudok loopt het water al in de mond, want daar zijn ze druk in de weer met de Zeeuwse zeevrucht die worden geserveerd in Arnhem, Rotterdam, Tilburg en Den Haag.
Mosselgerecht Dudok marcelineke 300x200 - Dudok pakt uit met speciale mosselgerechten
De oogst van nieuwe mosselen is een traditie waar bij Dudok naar wordt uitgekeken. De chef-koks houden van authentieke en eerlijk ingrediënten en bij voorkeur van de lokale bodem. En het bereiden en uitserveren van de nieuwe oogst brengt landelijk een bourgondische jubelstemming met zich mee die zijn weerga niet kent. De eeuwenoude traditie van het bereiden van mosselen is een heus volksfeest waaraan Dudok, naast de traditionele mosselpan, een eigen twist geeft.
Mosselpan Dudok marcelineke 300x200 - Dudok pakt uit met speciale mosselgerechten
Nieuwe Mosselgerechten
Met het zomerse weer zijn Zeeuwse mosselen geliefd. Dudok pakt dus uit met speciale mosselgerechten en bijpassende wijnen. Denk aan mosselen bereid op Zeeuwse wijze of mosselen met cider en crème fraîche. Beide hoofdgerechten worden geserveerd in de welbekende zwarte mosselpan met frites, salade, azijn met sjalotjes en remouladesaus. En tijdens de Nationale Mosselweek, die van 29 augustus t/m 6 september loopt, worden daar twee bijzondere voorgerechten aan toegevoegd: risotto met mosselen, courgette en paprika en mosselsoep met saffraan en peterselieolie.
Nieuwe oogst
Dat de mossel dit jaar al begin juli in de pan verschijnt, heeft verschillende oorzaken. Door een zachte winter en een warm voorjaar neemt de watertemperatuur toe, waardoor de schaaldieren meer voedselaanbod krijgen en dus sneller op het juiste gewicht komen. Info: www.dudok.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress