Cocktails & more

Jeneverfestival 2015

Jenever Festival 2015 1mg 200x300 - Jeneverfestival 2015De jeneverhoofdstad Schiedam staat op zaterdag 13 en zondag 14 juni in het teken van het Jeneverfestival 2015. Tijdens het veelzijdige lifestyle evenement geniet het publiek van exclusieve jeneverproeverijen, nieuwe gins, cocktail workshops én culinaire lekkernijen in de food area. Kazen, worst van Brandt & Levie, oesters of hapjes met jenever bereid? Allemaal perfect in combinatie met de cocktails geshaked door de beste bartenders van Nederland en België. Een uitgebreid aanbod aan muziek, acts en straattheater maken het festivalgevoel in Schiedam dit jaar compleet.

Jenever zit in het DNA van het Schiedam. Om deze reden wordt de stad nog steeds tot jeneverhoofdstad van de wereld bestempeld. De benaming ‘Schiedam Gincity’ hoort men tegenwoordig ook vaker. Dat heeft te maken met de initiatieven, die vanuit de traditionele jeneverbranche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen. Om deze reden zal het product gin dit jaar ook een bijzondere plaats krijgen op het festival. Een fraai vormgegeven lounge area met bar en relaxplekken biedt meer dan voldoende plaats aan een steeds groter wordende groep ginfans.
Jeneverfestival 2015mg 159x300 - Jeneverfestival 2015
Beste cocktailbars
Distillateurs uit binnen- en buitenland presenteren gedurende Jeneverfestival 2015 diverse jenevers en verzorgen smaakvolle proeverijen in de monumentale Havenkerk. Naast het traditionele onderdeel van het festival, vinden dit jaar kwalitatieve cocktaildemonstraties en wedstrijden plaats. De Nederlandse en Belgische topcocktailbars gaan een daverende strijd met elkaar aan met maar één doel voor ogen: de winnende cocktail shaken! Het aanwezige publiek is in de gelegenheid om alle cocktails te proeven kiest uiteindelijk de winnende bar van 2015.

Jeneverhoofdstad van de wereld
Met drie eeuwen aan jeneverproducenten biedt Schiedam een breed en historisch verleden. De jeneverhoofdstad van de wereld is tijdens het Jeneverfestival 2015 dé plek om meer te weten te komen over de rijke historie van de stad, maar ook over jeneververwante producten zoals gin. Het Jenevermuseum is dagelijks vanaf 12.00 uur geopend. Bezoek de branderij waar nog steeds volgens de Oud Hollandsche methode moutwijn wordt gestookt of neem een kijkje op de expositie: ‘Sterke Verhalen voor bij de borrel’. Deze tentoonstelling onthult alle geheimen achter de bekende KLM-huisjes, die gevuld worden met jenever. Info: www.jeneverfestival.nl of facebook.com/jeneverfestival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress