Barbecueën geeft het ultieme zomergevoel. Natuurlijk mag een mooi stukje vlees of vis niet ontbreken, maar koekjes gaan er ook goed bij! Ex-wereldkampioen barbecue, Peter De Clercq, heeft voor Jules Destrooper een aantal verrassende bbq-recepten ontwikkeld, mét koekjes! Origineel én om je vingers bij af te likken. Zoals een clubsandwich kalkoen, gemaakt met de Parijse wafel. Zomerzoet van de bbq. Info: www.destrooper.be/nl
Club Sandwich van Jules Destrooper Natuurboterwafels en gegrilde kalkoen
Een verfrissende opener voor je barbecuemenu: de club sandwich op basis van Jules Destrooperkoekjes en gegrilde kalkoenfillet.
Nodig: * 300 g kalkoenfilet, * 100 g notensla, * 2 tomaten, * 12 Jules Destrooper Natuurboterwafels, * 2 el mayonaise, * 4 el witte balsamico azijn, * 1 el gehakte basilicum
Bereiden: * Pel de tomaten, snijd ze in 4 en haal er het vruchtvlees uit, * Snijd ook de kalkoenfilets in dunne plakjes en wrijf ze in met een vleesmarinade, waarna je ze af kunt kruiden met barbecuekruiden, * Gril de filets kort op een hete grill, * Maak een sausje door mayonaise en azijn te mengen, * Maak daarna ook je clubsandwich met natuurboterwafel, wat notensla, 1 kwartje tomaat, wat saus en een schijfje kalkoen, * Top af met een natuurboterwafel en herhaal nog eens.
Tips van de chef:
* Bij het grillen is het interessant wat olijfpitten (die je overhoudt van het aperitief) tussen de kolen te gooien: deze zorgen voor een uniek aroma.