Gadgets

Batavus by Storm & Marie

StormMarie Batavus 01mg 200x300 - Batavus by Storm & MarieBatavus heeft samen met het Deense modemerk Storm & Marie twee unieke fietsen ontworpen. De twee lichtgewicht stadsfietsen (ca. € 875,-) hebben een minimalistisch Nordic uitstraling, met een knipoog naar de racefiets van vroeger. Maar vooral is het design ook erg praktisch en zijn de fietsen daardoor perfect voor in de stad en voor dagelijkse woon- & werkverkeer. Een tijdloos ontwerp dat de klassieke eenvoud van de fiets vertaald in een modern Scandinavisch ontwerp.
StormMarie Batavus 11mg 200x300 - Batavus by Storm & Marie
Fietsen, lifestyle en trends gaan hand in hand in de wereld van Batavus. Daarom is het voor het fietsenmerk een logisch besluit om samen te werken met kledingmerken, dit jaar met Batavus by Storm & Marie, een jong en snel opkomend Deens merk.

Designdetails
Kim Vedel Hansen, CEO Storm & Marie vertelt: “We hebben de fiets benaderd vanuit hetzelfde designethos als onze kleding. Het was erg spannend om dat deze keer te doen met andere materialen, technieken en gebruiken dan we gewend zijn. Vroeg in het proces was echter één ding al heel snel duidelijk; we wilden een fiets die sneller en verder kon gaan dan de klassieke mannelijke en vrouwelijke stadsfietsen. Daarom hadden we veel gesprekken over gewicht en aerodynamica en hebben we de fietsen lichtgewicht en eenvoudig gehouden, met mooie designdetails. Zo wordt de vrouwenfiets geleverd met een kleine Storm & Marie zadeltas met een design uit onze lentecollectie.”
StormMarie Batavus 19mg 200x300 - Batavus by Storm & Marie
Over Storm & Marie
Storm & Marie is een jong kledingmerk voor vrouwen in 2010 opgericht in Kopenhagen door zaken- & levens partners Kim Vedel Hansen en Signe Elisabeth Vedel. Storm & Marie combineert minimalistisch Scandinavisch design met gevarieerde prints. In de collectie worden rechte lijnen afgewisseld met vrouwelijk en uitdagende vormen en edgy details. De voor het merk kenmerkende clash tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid komt naar voren in de naam van het merk: Marie staat voor delicaat, chic en elegant, Storm vertegenwoordigt het wilde en energieke. Info: www.batavus.com of www.stormandmarie.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress