Cocktails & more

Bella Italia-gevoel

Limonsecco modelmg 300x200 - Bella Italia-gevoelMove over limoncello, deze zomer gaan we voor de limonsecco. Limon-wat? Ja, je hoort het goed: limonsecco, een sprankelende combinatie van het frisse van citroenlikeur limoncello met het lichte alcoholpercentage en tintelende bubbeltje van prosecco. Het Bella Italia-gevoel door il miogusto verenigd in één fles, die ook qua design de hoofdprijs verdient. Wij voorspellen: onder het motto ‘have a great drink’ bevolkt citroengeel deze zomer de Nederlandse terrassen!

Overdag met een Fiatje 500 of op een Vespa het glooiende Italiaanse landschap verkennen en in de zwoele schemering onder het genot van Mediterrane lekkernijen terugkijken op alle indrukken. Genietend van de zelfgemaakte limoncello van een lokale wijnboer in de nabijheid van Bologna vatten Mike Poortvliet uit Hoogkarspel en zijn compagnon Hubert Mesken het plan op een nieuwe mix te maken van citroenlikeur en prosecco. Ze waren aangenaam verrast met het resultaat en fantaseerden over een glorieuze toekomst voor hun nieuwe drankje.

Limonsecco glasmg 222x300 - Bella Italia-gevoelOogverblindende designfles
Het idee liet hen niet meer los en begeleid door een vinoloog gingen ze in Italië op zoek naar de perfecte smaakverhouding. Ze ontmoetten de Italiaanse smaakprofessor Stefano Sgarzi, volgens Mike ‘een echte wijnkunstenaar’. Na een aantal tests rolde de ultieme mix er uit”, vertelt hij trots. Zo zag il miogusto (‘Mijn smaak’ in het Italiaans) Limonsecco het levenslicht. De Italiaanse zon gevat in een prachtige fles die meteen alle ogen op zich gericht weet. Ongekend mooi en lekker. Laat de zomerzon maar komen.

il miogusto
il miogusto’s Limonsecco (adviesprijs € 9,99) past bij elk moment van een mooie zomerdag. Sprankelend en verfrissend met blokjes ijs en een schijfje citroen, heerlijk bij een barbecue, op het terras, met vriendinnen in het park, waar je maar wil. De hedendaagse fles, die staat voor A Modern Tradition omdat de inhoud traditionele kwaliteit betreft, zal overal de show stelen. Info: www.ilmiogusto.it.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress