Travel

Betaalbaar naar New York

Manhattan LRmg 300x200 - Betaalbaar naar New YorkBetaalbaar naar New York? Het kan! NYC & Company zet de leukste en meest betaalbare ‘things to do’ in de 5 boroughs deze zomer op een rijtje. Van een wandeling over The High Line tot uitwaaien with a view op de gratis Staten Island Ferry, de beste theaterdeals en het bijwonen van tv-opnames: New York biedt eindeloos veel mogelijkheden voor een onvergetelijk én betaalbaar bezoek. Laat je inspireren door de nieuwe ‘Free in NYC’ gids en reis deze zomer on a budget naar NYC!

“New York City heeft ontzettend veel te bieden aan bezoekers die op zoek zijn naar waar voor hun geld”, vertelt Fred Dixon van NYC. “Er zijn niet alleen veel gratis en low cost opties in de verschillende wijken van de stad, bezoekers krijgen ook echt waar voor hun tijd – je kunt meer ondernemen in NYC dan waar dan ook.”

Musea
New York City staat bekend om de wereldberoemde attracties en musea. Minder bekend is dat veel bezienswaardigheden korting of zelfs gratis toegang bieden. The Bronx Museum of the Arts, Socrates Sculpture Park in Queens, Snug Harbour Cultural Center & Botanical Gardens in Staten Island zijn maar een paar van de culturele instellingen die het jaar rond gratis toegang bieden. Verschillende bezienswaardigheden openen de deuren op vaste dagen zonder toegang te hoeven te betalen, waaronder 9/11 Memorial Museum (gratis op dinsdag van 17.00 – 20.00 uur), Museum of Modern Art (gratis op vrijdag van 16.00 – 20.00 uur) en de New York Botanical Garden (gratis op woensdag).

Gratis tour
Dompel jezelf onder in de wijken van de stad en volg een gratis tour van een van de vele non-profit aanbieders langs highlights en onontdekte plekjes. New Yorkers laten je kennismaken met hun wijk door middel van verschillende neighborhood tours. Aanraders zijn onder meer het Central Park Conservatory, het Grand Central Partnership en de Village Alliance.

Accommodatie
Een andere insider’s tip helpt besparen op je accommodatie. Op vaste dagen in de week en tijdens de eerste maanden van het jaar bieden hotels lagere kamerprijzen aan. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele feestdagen zoals Memorial Day, Independence Day en July 4. Ook op zondag – als het zakenreizen stil ligt – is het betaalbaar overnachten in de stad. Info: www.nycgo.com/sundaynightstays

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress